Home / Overige Bierzaken / Dit zijn goede YouTube kanalen over zelf bier brouwen

Dit zijn goede YouTube kanalen over zelf bier brouwen

Er zijn best wel leuke kanaal op YouTube over het brouwen van bier.

Als fanatiek thuisbrouwer volg ik op YouTube een aantal kanalen over het zelf brouwen van bier. Er zitten tussen al die kanalen een aantal van die accounts die ik best wel vermakelijk vindt en die ik jullie niet wilt onthouden.

Ik heb gemerkt en gezien dat YouTube een goede bron kan zijn als je nieuwe dingen wilt leren. Of het nu gaat over het klussen in huis, het koken van spannende gerechten of het brouwen van bier. YouTube is in mijn ogen een goed medium, ook al kun je er hele middagen aan tijd mee verliezen.

Over de jaren ben ik verschillende accounts gaan volgen. Gewoon omdat ze interessant zijn en leuk zijn opgezet. Eigenlijk zijn er drie kanalen waarvan ik denk dat ze de moeite van het kijken meer dan waard zijn. Dus laten we maar eens beginnen.

1. Homebeerbrewery

Dit kanaal heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt en bevat leuke filmpjes van een Nederlander die ons mee neemt in zijn brouwavonturen. Je wordt meegenomen in het proces van het brouwen, het drinken en ook het aanschaffen van allemaal zaken om te kunnen brouwen.

De video’s zijn in het Engels en dat is niet geheel onverdienstelijk. Met 16,5 duizend abonnees is dit zeker een kanaal die je moet checken.

2. Clawhammer Supply

Achter het kanaal van Clawhammer Supply zit een klein bedrijf dat brouwketels ontwikkeld en verkoopt. Tijdens de filmpjes wordt je meegenomen in het brouwen van allemaal soorten bier en ook andere zaken rondom het brouwen. Het leuke aan dit kanaal vind ik dat de mensen van Clawhammer Supply zichzelf niet al te serieus lijken te nemen.

De filmpjes vol met humor, zelfspot en ook een soort van (georganiseerde) chaos zijn eigenlijk elke keer wel iets te kort. Ik vind dit kanaal echt de moeite waard. Met mij zijn er zo’n 95 duizend andere abonnees die er (waarschijnlijk) hetzelfde overdenken.

3. The Homebrew Challenge

Misschien heb je wel eens gehoord van het het BJCP. Deze organisatie heeft beschrijvingen van zo’n 99 bierstijlen vastgelegd. Best wel gaaf, maar hoe tof is het om al deze stijlen eens te gaan brouwen. Dit dacht Martin Keen waarschijnlijk ook. Hij is namelijk onder de noemer the Homebrew Challenge alle deze stijlen gaan brouwen.

99 weken lang wordt je meegenomen in een groot scala aan stijlen. Erg vermakelijk en bovendien probeert hij elke keer een tip of techniek te delen. Deze hele challenge is niet geheel onverdienstelijk geweest, want op het moment van schrijven zijn er bijna 35 duizend mensen geabonneerd.

4. David Heath Homebrew

Op zijn kanaal geeft David Heath op heldere wijze uitleg over de verschillende facetten rondom het brouwen van bier. Elke video kan wel gezien worden als een gids rondom een bepaalde onderwerp. Of het nu gaat over brouwstijlen, het brouwen van een bepaald bier of hoe je het beste kunt halen uit een brouwdag.

Wil je de diepte in gaan rondom bepaalde onderwerpen zoals bijvoorbeeld het dubbel maischen, dan is het kanaal van David Heath een echte aanrader

Hopblog op YouTube?

Jazeker, zelf ben ik in 2020 begonnen met een eigen YouTube kanaal. Dus bij deze wil ik ook even schaamteloos mijn eigen kanaal pluggen.

Om eerlijk te zijn vind ik het nog steeds een beetje onwennig om videos op te nemen en de laatste tijd ben ik niet meer zo actief. Maar de komende tijd gaat de camera weer lopen en hoop ik wat leuke brouwcontent met jullie te kunnen delen. Wordt dus zeker abonnee op mijn kanaal.

Heb jij nog tips voor een goed YouTube kanaal, laat het dan zeker achter in de reacties hieronder…



2 reacties op “Dit zijn goede YouTube kanalen over zelf bier brouwen”

  1. Jelmer avatar

    Ik denk dat de kanalen van David Heath en Beer ‘n’ BBQ by Larry hier zeker niet mogen ontbreken!

    Groeten, Jelmer
    (Brouwerij de Keij)

    1. Andy Meerwaldt avatar
      Andy Meerwaldt

      Hallo Jelmer. Dank je wel voor de tips 🙂 Het kanaal van David Heath is me wel bekend, helemaal niet meer aan gedacht bij het schrijven van dit artikel.

Geef een reactie