Leer alles over het zelf brouwen van bier

Brouwerij Kees – Spring Blossom

| geschreven door Andy Meerwaldt
De Spring Blossom Pale Ale van Brouwerij Kees

De Spring Blossom is een pale ale gebrouwen door brouwerij Kees uit Middelburg, Zeeland.

Een van de eerste craftbieren die ik ooit dronk was er volgens mij eentje van Brouwerij Kees. Het was de IPA volgens.

Sindsdien zijn er hier verschillende bieren van de Zeeuwse brouwerij voorbij gekomen, waaronder ook de Caramel Fudge Stout. Damn, wat een goed bier is dat.

Naast de IPA’s en Stouts heeft Kees Bubberman (de brouwer) ook een heel barrel aged programma. Best wel vet. En verder is de brouwerij, voor zover ik me herinner, een van de eerste Nederlandse craftbrouwers geweest dat bier op blik is gaan afvullen.

Okay, nu is het de beurt aan de Spring Blossom Pale Ale. Een fris seizoensbier (voorjaar) van 6%.

Proefnotities

Het bier is mooi oranje met licht troebeltje en een goed witte schuimkraag.

In de neus is Spring Blossom fris en fruitig. Ik ruik vooral citrus, mandarijn en sinaasappel. Verder is hij gewoon lekker hoppig.

In de smaak vind ik hem licht bitter en lekker fris. Daarnaast is hij fruitig; ik proef de citrus en sinaasappel terug. In de verte bespeur ik ook subtiel de mandarijn. Ergens vind ik ook dat het bier een vleugje van dennennaalden heeft.

Conclusie

De Spring blossom is een heerlijk biertje voor de lentedagen. Lekker voor de momenten dat je in de tuin kan zitten met een subtiel warm zonnetje.

Kees – Spring Blossom Pale Ale

7.9
7.8

Zicht

7.8

Geur

8.2

Smaak


Geef een antwoord