Leer alles over het zelf brouwen van bier

d’Ooijevaer – Lijn 83

| geschreven door Andy Meerwaldt
Lijn 83, gebrouwen door d'Ooijevaer.

De Lijn 83 is een ESB gebrouwen door het Gennepse d’Ooijevaer.

Voor wie uit de regio van Gennep komt zal Lijn 83 geen onbekende zijn. Het is de buslijn die van Nijmegen naar Venlo loopt. Op deze route bevindt zich ook het Maasstadje Gennep.

De mannen van d’Ooijevaer laten zich goed inspireren door het Gennepse. Zo brouwden ze eerder een altbier met de naam Driekus. Dit bier is opgedragen aan twee Gennepenaren. Verder is er de Loc ’94, een RIS. deze verwijst naar een locomotief dat nu op het pagepark te vinden is.

Genoeg geschiedenis. Het is namelijk tijd voor de Lijn 83. Een ESB, extra special bitter. Het is een Engelse bierstijl. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 5,8%. Lekker voor de warme zomerdagen.

Proefnotities

De Lijn 83 is mooi rood/koper van kleur en heeft een goede stevige schuimkraag. Het bier is redelijk helder en heeft vrij veel koolzuur.

In de neus is hij fruitig en hoppig. Ik ruik citrus en mandarijntjes. Ook heeft het bier een licht zuurtje en is goed moutig.

Het bier is fruitig en zoet van smaak. Daarnaast is hij lekker bitter. En verder neem ik een vleugje karamel waar. Bovendien komen de citrus en smaak van mandarijntjes goed terug. In de afdronk bitter en goed fruitig.

Conclusie

Dit bier is goed in balans en elke slok doet je verlangen naar de volgende slok. Een mooi bier met een mooi verhaal.

d’Ooijevaer – Lijn 83

7.9
7.7

Zicht

7.8

Geur

8.1

Smaak


Geef een reactie