Leer alles over het zelf brouwen van bier

Grolsch – Frisbittere IPA

| geschreven door Andy Meerwaldt
De frisbittere IPA van Grolsch

Sinds dit jaar is er een nieuwe bier in het assortiment van Grolsch: de Frisbittere IPA. Een bier van 5,5%.

Ik vind het echt gaaf waar Grolsch mee bezig is. Onder de noemer: De Grolsch Proefbrouwerij zijn de afgelopen jaren (inmiddels) diverse bieren gebrouwen. Een aantal van deze bieren heb hun weg mogen vinden naar het ‘vaste’ assortiment.

Zo zijn de blonde saison, de kruidige tripel, en de klassieke blond nog in de winkelschappen te vinden. Sinds dit jaar is daar de Frisbittere IPA aan toegevoegd. Een IPA van Grolsch, ze hebben het eerder een soort van gedaan met de Weizen-IPA.

Proefnotities

Het bier is oranje van kleur en heeft een stevige witte schuimkraag. Het bier is licht mistig en redelijk wat koolzuur.

In de neus is het bier fruitig. Het heeft tonen van citrus en sinaasappel. Op de achtergrond is een licht zoetje waar te nemen.

Dan de smaak. Het heeft een bittertje en is fruitig. De citrus kom goed terug, sowieso is het bier lekker hoppig. Verder is hij licht zoetig. In de afdronk blijft de bitterheid goed hangen.

Conclusie

De frisbittere IPA is precies wat het beschrijft te zijn: fris en bitter. Een prima dorstlesser om in huis te hebben.

Volgens mij is de weizen-ipa uit het assortiment gehaald. Iets wat ik wel jammer vind, want ik vond hem wel lekker. Toch heb ik in deze IPA van GRolsch een waardige vervanger gevonden voor de komende zomer.

Grolsch – Frisbittere IPA

7.6
7.8

Zicht

7.3

Geur

7.6

Smaak


Geef een reactie