Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Grolsch Weizen-IPA

Grolsch Weizen-IPA

Dit wordt mijn eerste review van een bier en dat vind ik best spannend. Het bier waar het om gaat is de Grolsch Weizen-IPA.

Ik ben een heuse liefhebber van IPA en in de zomer drink ik graag een Weizen-bier. Maar wat nu als beiden zaken gecombineerd worden? Tijdens het bierfestival in Nijmegen in 2017 heb ik al kunnen genieten van een weizen-ipa. Ik was dan ook verheugd om te vernemen dat Grolsch met een dergelijk bier op de markt zou komen.

Grolsch Weizen-IPA

Enkele maanden geleden kwam het nieuws dat Grolsch een Weizen-IPA heeft gebrouwen. Het bier werd in eerste instantie in een aantal cafe’s verkocht, maar is onlangs op fles uitgebracht en nu verkrijgbaar in de supermarkt.

Mijn gevoel zegt ergens dat dit een tijdelijk brouwsel is, maar ik hoop ergens dat dit bier een blijver is. Sinds ik het in de supermarkt heb zien staan is het bier geregeld in de koelkast te vinden.

Het oordeel

De Grolsch Weizen-IPA is in mijn ogen een geslaagd biertje. Na het inschenken is een tropische, en citrusachtige geur waar te nemen. In de verte voel je ergens het bittertje in de neus prikkelen.

Qua smaak proef je goed het frisse van de weizen, maar dit gaat hand in hand met de bitterheid van het bier. Naar mijn idee zijn beide goed in balans. De nasmaak heeft iets weg van citrus, een goed zuurtje dat ik niet helemaal kan duiden.

Meer in het vat…

Onlangs heeft Grolsch een tripel uitgebracht, dat nu in de horeca verkrijgbaar is. Halverwege oktober, komt er een saison dat ook alleen in de horeca te drinken zal zijn. Naast de tripel en de saison liggen er nog twee bieren voor dit jaar in het verschiet. Ik heb een kleine hoop dat ook deze (zij het tijdelijk) verkrijgbaar zal zijn op fles.

Als alle vier van deze bieren hetzelfde kaliber gaan hebben dan de Weizen IPA, dan kan ik wel concluderen dat Grolsch op de goede weg is.
Geef een reactie