Leer alles over het zelf brouwen van bier

Guinness – Blonde IPA

| geschreven door Andy Meerwaldt

Maar Guinness is dat niet van dat zwarte bier? Jazeker, maar ze brouwen ook andere bieren zoals de Blonde IPA.

Ik kan me herinneren dat ik voor het eerst een Guinness Stout dronk. Erg lekker vond ik het niet. Het balletje in het blikje vond ik overigens wel interessant.

Guinness, iedereen kent de brouwerij uit Dublin, Ierland wel. In eerste instantie zou je ze kunnen kennen van de wereldrecord boeken. Maar ze brouwen dus ook bier. Het bekendste bier is de Guinness draught, een stout bier.

Verder brouwen ze porters en hebben ze de golden ale, de hop house 13 lager en de Nitro IPA in het assortiment. Maar nu dus ook de Guinness Blonde IPA, een india pale ale met 5% in alcohol.

Proefnotities

De Guinness Blonde IPA is amber van kleur en heeft een stevige schuimkraag. Deze zakt overigens vlot inzakt. Het bier is vrij helder en heeft grof koolzuur.

In de neus vind ik hem fruitig en hoppig. Ik ruik citrus, ananas en mango. Verder is hij moutig, zoet en ruik ik lichtje karameltonen.

In de smaak vind ik hem zoet, moutig en fruitiger. De citrus en mango zijn goed te proeven. Hij is daarnaast bitter en heeft de smaak van karamel op de achtergrond. In de afdronk vooral de bitterheid en de citrus.

Conclusie

De Guinness Blonde IPA is een laagdrempelige IPA. Het mooie is dat het blik groter is dan de gemiddelde flessen, dus je kunt er twee keer van uitschenken. Ik zie het zeker als een voordeel.

Guinness – Blonde IPA

7.5
7.7

Zicht

7.3

Geur

7.4

Smaak


Geef een antwoord