Leer alles over het zelf brouwen van bier

Jopen – Apri-Gose in der Hose

| geschreven door Andy Meerwaldt
Apri-Gose in der Hose van Jopen

Een Leipziger Gose gebrouwen door brouwerij Jopen uit Haarlem.

Gose bieren, ik zie ze steeds vaker voorbijkomen. Zo had Brand tijdelijk een gose in het assortiment en ook Budels heeft er eentje gebrouwen. Maar ook Jopen heeft zich aan deze bierstijl gewaagd.

De Apri-Gose in der hose van Jopen is een sour van 5%. Het valt in de bierstijl Gose. Bij het brouwen is gebruik gemaakt van abrikozen, dit geeft het bier een fruitige twist. Het gebruik van zeezout geeft het bier een licht ziltige touch.

Ergens kan Jopen me niet echt meer teleurstellen. Eerder dronk ik al de Mooie Nel IPA en de Heavy Cross. Stuk voor stuk prima bieren. Dit schept dus verwachtingen voor de Apri-Gose.

Proefnotities

Het bier is lichtgeel en troebel en heeft een witte schuimkraag.

De Apri-gose heeft in de neus hinten van citrus en is fruitig. Verder licht ziltig en er is een licht zuurtje waar te nemen. Op de achtergrond ruik ik abrikoos.

In de smaak is het bier fruitig en zuur. Best wel zuur. Dat hoort ook wel bij de stijl. Ook hier is de abrikoos op de achtergrond aanwezig. Daarnaast vind ik hem zoutig, hij prikkelt op de tong. In de afdronk fruitig en zurig.

Conclusie

De Apri-Gose is een sour die lekker wegdrinkt op de warme zomerdagen. Ik vind de stijl best interessant, misschien moet ik zelf eens een keer een brouwpoging aan deze stijl wagen.

Jopen – Apri-Gose in der Hose

7.8
7.6

Zicht

7.8

Geur

7.9

Smaak


Geef een reactie