Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Jopen Bitterzoet - Verlangen

Jopen – Bitterzoet verlangen

Een blond bier van Jopen. Ik heb ze nog niet veel van de brouwer gezien, vandaar dat ik de Bitterzoet verlangen wel eens wilde proberen.

Ik ken brouwerij Jopen van de Mooie Nel IPA die ze brouwen, maar ze brouwen er lustig op los en zo kwam ik ineens het Bitterzoet Verlangen tegen.

Bitterzoet verlangen is een blond bier met een alcoholpercentage van 6%. Volgens het etiket is er gebrouwen met de volgende hopsoorten: Cascade, Sorachi Ace, Chinook en Zythos. Daarnaast hebben ze gebruik gemaakt van korianderzaad en is er haver in de moutstorting opgenomen.

Proefnotities

Het bier is lichtblond van kleur en heeft een lichte mistigheid. Verder heeft de Jopen Bitterzoet verlangen een fijne witte schuimkraag.

In de neus ruik ik citrus en veel fruitigheid. Ik moet zelfs een beetje aan cactus denken. Daarnaast ruik ik een licht zuurtje en is het bier moutig.

Qua smaak vind ik hem een beetje apart. Hij is vrij zoet en wat bitter. Ook heeft het bier een lichte kruidigheid. Het mondgevoel is vol en romig en misschien een beetje vettig (door de haver, wellicht).

Conclusie

Met het bitterzoet verlangen heeft brouwerij Jopen een interessant bier gebrouwen. Het is zowel bitter als zoet en ik vond hem wel apart. Maar het is eigenlijk toch niet helemaal mijn stijl gebleken. Misschien dat ik het nog een tweede keer moet proberen om mijn mening bij te stellen.

Jopen – Bitterzoet verlangen

7.2
7.5

Zicht

7.0

Geur

7.0

Smaak

pluspunten

  • Licht kruidigGeef een reactie