Leer alles over het zelf brouwen van bier

Jopen – Wheat Impact

| geschreven door Andy Meerwaldt
De Wheat Impact gebrouwen door Jopen en Brew Age

De Wheat Impact is gebrouwen door het Haarlemse Jopen en het het Oostenrijkse Brew Age.

Kun je een SMaSH bier brouwen met alleen tarwe? Jazeker, dat kan. Het bewijs is de Wheat Impact, een collaboration bier tussen brouwerij Jopen en Brew Age (Oostenrijk).

Als je met tarwe gaat brouwen, dan moet je rekening houden dat het filteren wat moeizaam kan gaan. Ergens hebben ze dit dus goed voor elkaar bij Jopen, vooral ook omdat het biereen SMaSH is. Dus één type mout, in dit geval tarwe.

De Wheat Impact is een weizen (5%) gebrouwen met Nederlandse tarwe en Oostenrijkse Comet Hop. Dat is toch gaaf.

Proefnotities

Het bier is licht blond van kleur en heeft een mooi troebeltje. De schuimkraag is wit en compact en de hoeveelheid koolzuur is redelijk.

In de neus is de Wheat Impact kruidig en herken je de typische geur van banaan. Verder is hij hoppig, grassig en ruik ik citrus. Ook het zuurtje van de tarwe is goed waar te nemen. Op de achtergrond een licht subtiel zoetje.

In de smaak: banaan, een mooi zuurtje en lekker kruidig. Ik proef citrus en een frisse fruitigheid. Ook proef ik grapefruit en een beetje (witter) druiven. Het bier heeft een licht bittertje en is lekker fris. In de afdronk vooral de banaan en een zacht zoetje.

Conclusie

Prima collaboration en gaaf om te zien dat er alleen tarwemout is gebruikt voor dit bier. De Wheat Impact is in mijn ogen een lekkere frisse weizen.

Jopen – Wheat Impact

8.1
7.4

Zicht

8.4

Geur

8.6

Smaak


Geef een reactie