Leer alles over het zelf brouwen van bier

Lux Brewery – Luxe Quadrupel

geschreven door Andy Meerwaldt
Lux Brewery - Luxe Quadrupel

In Eindhoven is Lux brewery te vinden. Een vrij jonge brouwerij dat heerlijke bieren brouwt. Zo ook deze Luxe Quadrupel.

Ik kwam Lux brewery voor het eerst tegen op instagram. Ik ben de brouwerij toen gaan volgen, omdat ik wel nieuwsgierig was naar het bier dat ze brouwden.

Toen ik het bier van Lux bij de lokale slijter zag staan, twijfelde ik geen moment. Ik heb dus een aantal bieren meegenomen, waaronder deze Luxe Quadrupel van 10%.

Proefnotities

het bier is donker van kleur en heeft een rode gloed. De schuimkraag is fijn en heeft een bruine koffieachtige kleur. Het valt me wel op dat de schuimkraag vrij vlot inzakt.

In de neus is het bier licht alcoholisch. Ik neem chocolade, koffie, donker fruit en rozijnen waar. Verder vind ik het bier kruidig en moutig.

Dan de smaak, deze is vol. Ik proef gelijk het chocolade en koffie-achtige. Op de achtergrond zijn donker fruit en rozijnen te proeven. Het heeft een kruidige en moutige nasmaak. Het kruidige prikkelt de tong. Het koolzuur is fijntjes. Ik vind dit een fijn en complex bier.

Conclusie

Deze luxe quadrupel van lux brewery is een fijn en complex bier. Er is echt zoveel te proeven, echt supertof.

Lux Brewery – Luxe Quadrupel

7.8
7.0

Zicht

8.0

Geur

8.5

Smaak

pluspunten

  • Fijn en complex bier

Geef een reactie