Leer alles over het zelf brouwen van bier

Mount Saint Bernard – Tynt Meadow

geschreven door Andy Meerwaldt
De Tynt Meadow van de Mount Saint Bernard abdij.

Sinds 2018 is er weer een trappistenbrouwerij in bierland te vinden: Mount Saint Bernard. Het allereerste bier van de trappist is de Tynt Meadow.

Er zijn wereldwijd verschillende trappistenbrouwerijen te vinden. Waarvan het grootste deel in Europa ligt. Onder hen ook een vrij nieuwe brouwerij: de Mount Saint Bernard abdij. De abdij bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk, in Coalville (Leicestershire) om precies te zijn.

Sinds september 2018 mogen ze zich officieel trappist noemen en het eerste bier is een English Trappist Ale: de Tynt Meadow, een strong ale van 7,4%.

De proefnotities

Allereerst het zicht. De Tynt Meadow is een donkerbruin bier met een mooie rode gloed. Tevens heeft het een stevige crèmekleurige schuimkraag.

In de neus een vrij zoete geur, wat in mijn ogen typisch is voor trappistenbier. Daarnaast ruik ik chocolade en heel lichtjes wat fruitgeuren.

Smaak. Het is volmondig en zoet van smaak, misschien iets te zoet. Ik proef vooral de chocolade. Ook heeft het bier ook iets kruidigs met een karamelachtige nasmaak. Kortom: Erg lekker.

Conclusie

Ik denk dat de Mount Saint Bernard abdij een mooie aanvulling is op het schap met trappisten bieren. Bovendien vindt ik dat de Tynt Meadow zeker et proberen waard is.

Bij het proeven moest ik gelijk denken aan een brown ale en andere stijlen die de oorsprong in het Verenigd Koninkrijk heeft hebben. Waarschijnlijk komt dit door het moutige en het karamelachtige karakter dat het bier heeft.

Al met al hoop ik dat er (snel) een tweede bier van deze abdij komt, want de Tynt Meadow smaakt zeker naar meer.

Mount Saint Bernard – Tynt Meadow

8.2
8.5

Zicht

8.0

Geur

8.0

Smaak

Pluspunten

  • Vol van smaak
  • Heeft iets typisch Engels

Geef een reactie