Ninkasi – Kilt ‘em All

De Kilt 'em all gebrouwen door Brasserie Ninkasi

Kilt ‘em all is een Scottisch ale gebrouwen door het Franse Ninkasi.

Zo nu en dan bestel ik mijn bieren bij hopt en daar zie je soms brouwerijen voorbij komen waar je nog nooit van gehoord hebt. Zo ook Brasserie Ninkasi uit het Franse Lyon.

Voor alles is een eerste keer en dus is deze Kilt ‘em All mijn eerste kennismaking met de brouwerij. Het bier is een Scottish ale met 7% in alcohol.

Proefnotities

De kilt ‘em all is donker van kleur en heeft een dieprode goed. De schuimkraag is crèmekleurig.

In de neus is hij moutig en ruik ik karamel en mokka. Verder heeft het bier lichte gebrande tonen.

Dan de smaak deze is licht boozy, zoet en ik proef de karamel goed terug. Het bier is bitter en heeft verder een vleugje chocolade en koffie. Het is een beetje bockbier achtig als je het mij zou vragen. In de afdronk karamel en een lichte kruidigheid.

Conclusie

Deze Kilt ‘em all is fijne Scottisch ale. Als ze allemaal zo smaken dan ben ik gelijk verkocht voor de stijl. Verder vind ik dit bier een goede kennismaking met de brouwerij Ninkasi.

Ninkasi – Kilt ‘em All

8.0
7.8

Zicht

8.0

Geur

8.2

Smaak


Mijn naam is Andy, ik woon in Gennep, Limburg en ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Saison, Porter en IPA zijn mijn favoriete biersoorten. Naast liefhebber ben ik ook enthousiast hobbybrouwer.


Geef een antwoord