Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Spiegelau Craft Beer Tasting Kit

Spiegelau craft beer tasting kit

Een kast vol met glazen hebben en dan toch op zoek zijn naar dat ene glas om het compleet te maken. Want het drinken van craft beer is populair en daar hoor je bijpassende glazen bij te hebben. Spiegelau gaat slim mee met de trend en heeft een craft beer tasting kit op de markt gebracht.

De Spiegelau craft beer tasting kit

Craft beer is met een heuse opmars bezig. IPA is bijvoorbeeld een van stijlen die steeds populairder wordt en overal te vinden is. Maar uit wat voor een glas drink je zo’n bier nu eigenlijk? Ikzelf gebruik voornamelijk een ‘kelk’ om mijn bieren uit te drinken. Naast de universele vorm is het glas eenvoudig af te wassen. Bovendien brengt het een stukje gemak met zich mee, nooit hoeven nadenken over het te gebruiken glas.

Ik vond de kelk ideaal, tot het moment dat ik een foto van een IPA glas zag. Het glas maakte me hebberig. Ik moest zo’n glas hebben, want de vorm sprak me aan. Tevens vind ik het gewoon gaaf om als IPA liefhebber een speciaal glas daarvoor te hebben.

Na een kleine zoektocht ontdekte ik dat Spiegelau een craft beer tasting kit verkoopt en daar zat toevallig net dat ene begeerde glas tussen.

Het Duitse bedrijf Spiegelau staat bekend om zijn glaswerk en heeft verschillende soorten bierglazen op de markt gebracht. De drie glazen uit craft beer tasting kit zijn geschikt voor American Wheat, Stout en IPA.

Tenslotte

Is zo’n glas nu echt bepalend voor de smaak? Ik denk van wel, maar ik ben op dat vlak te onervaren om de verschillen tussen glazen te waarnemen. Uiteindelijk ben ik gewoon een speciaalbier liefhebber. Bier smaakt toch gewoon naar bier, ongeacht welk glas je gebruikt. Toch als ik er goed over nadenk, dan moet er een gedachte zitten achter een bepaald glas.

Het ene glas heeft een grotere opening, waardoor er meer geuren vrijkomen tijdens het drinken. Andere glazen hebben een bepaalde vorm, zodat het koolzuur makkelijker zijn weg vindt.

Ik ben in ieder geval erg blij met de craft beer glazen van Spiegelau. Naar mijn idee verhoogt het de beleving van het bier. Het idee dat ik een speciaal glas voor mijn IPA’s hebt stemt me vrij gelukkig. Uiteraard gaat het erom dat ik kan genieten van mooi bier. Bovendien is er niemand die gaat controleren welk bier ik uit welk glas drink. Maar dankzij de set heb ik in ieder geval een aantal extra opties om uit te kiezen.
Geef een reactie