Stone Brewing – White Geist

De White Geist van Stone Brewing

De White Geist is een Berliner Weisse gebrouwen door het Amerikaanse Stone brewing.

Niet heel lang geleden had Stone Brewing uit het Amerikaanse California, een brouwerij met proeflokaal in Berlijn. Het succes bleef echter uit en inmiddels hebben ze de ruimte overgedragen aan Brewdog.

De brouwerij zelf kan je wellicht kennen van onder andere de Stone IPA. Maar ze hebben ook de White Geist gebrouwen, een Berliner Weisse van 4,7%. Maar wat is dat eigenlijk.

Een Berliner Weisse is een redelijk zuur bier dat in Berlijn meestal gepaard gaat met een soort van limonade-achtige siroop. Dit haalt het zure randje voor een deel weg.

Proefnotities

Het bier is bleekjes van kleur en mooi troebel. De schuimkraag sis compact en wit.

De White Geist is in de neus fris, zurig en ziltig. In de verte is citrus en een fruitigheid waar te nemen.

In de smaak komt het zure en frisse goed terug. Ik proef citrus en meloen. Ook iets dat doet denken aan rabarber en zure rode bessen. Verder vind ik hem licht ziltig.

Conclusie

De White Geist is een zeer fris en lekker zurig bier dat de dorst goed kan lessen. Een volgende keer probeer ik bij deze stijl een schuss uit (dit is de toevoeging van siroop).

Stone Brewing – White Geist

7.8
7.8

Zicht

7.6

Geur

8.0

Smaak


Mijn naam is Andy, ik woon in Gennep, Limburg en ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Saison, Porter en IPA zijn mijn favoriete biersoorten. Naast liefhebber ben ik ook enthousiast hobbybrouwer.


Geef een antwoord