Uiltje – Prima Donna

De prima donna van het uiltje

De prima donna is een blond gebrouwen door het Uiltje. Het is niet zomaar een blond, het bier is namelijk geïnfused met limoncello. Interessante keus.

Ik ben Uiltje fan. De hoppige bieren vallen goed in de smaak. Zo dronk ik eerder al de Dr. Raptor en de Bird of Prey. Nu is het tijd voor een blond bier van 5%, infused met limoncello.

In eerste instantie een interessante keus. Bieren infused met whiskey kende ik al, maar limoncello? Ik verwacht dan ook een fris citroenachtig bier.

Proefnotities

Her bier is donkergeel van kleur en neigt zelfs naar het oranje toe. De schuimkraag mooi is wit en zakt vrij snel in. Verder is de Prima Donna troebel.

In de neus fruitig: citrus, limoen en ananas.

Dan de smaak. Deze is goed tropisch, fris en fruitig. Ik proef citrus en bespeur een subtiel bittertje. Verder neem ik een licht zuurtje waar. In de afdronk komt de citroen en limoen goed terug. Het doet eigenlijk een beetje frisdrankachtig aan qua smaak.

Conclusie

De Prima donna is een prima dorstlessend blond bier. Door de limoncello is hij lekker fris en drinkt hij goed door.

Uiltje – Prima Donna

7.5
7.6

Zicht

7.3

Geur

7.6

Smaak


Mijn naam is Andy, ik woon in Gennep, Limburg en ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Saison, Porter en IPA zijn mijn favoriete biersoorten. Naast liefhebber ben ik ook enthousiast hobbybrouwer.


Geef een antwoord