Home / Hopblog.nl magazine: gratis meer verdieping over brouwen

Hopblog.nl magazine: gratis meer verdieping over brouwen

Had ik ooit kunnen denken dat ik zou spreken over een ‘eigen’ magazine? Nee, niet echt eigenlijk. Toch heb ik de afgelopen jaren erg veel content gemaakt waarvan ik het zonde vind om deze alleen maar als blogposts te laten bestaan. Genoeg redenen dus om deze te bundelen aan te bieden als alternatief leesvoer.

Maak nu dus kennis met het minimagazine! Elke twee maanden probeer ik drie blogposts rondom een specifiek thema over het brouwen of over bier zelf te bundelen. Op deze manier krijg je wat extra verdieping en leer je hopelijk weer om beter te brouwen!

Helemaal gratis!

De magazines zijn natuurlijk helemaal gratis te lezen. Mocht je ze echt supertof vinden, dan waardeer ik het zeker als je een vrijwillige bijdrage wilt doen. Op deze manier kan ik weer investeren in nog meer content en nieuwe mogelijkheden op de website!

Uitgegeven edities

De volgende editie staat op de planning voor mei.

Maart 2024: Gist opkweken

In deze editie leer je de basisbeginselen van het opkweken van gist. Zo ontdek je hoe je zelf commercieel gist kan opkweken, hoe je gist oogst voor hergebruik en hoe je zelf eenvoudig een giststarter kunt maken.

Januari 2024: Maischen

De eerste uitgave staat in het teken van het maischen: wat is het, waar moet je op letten, welk maischschema moet je gebruiken en de kennismaking met het dubbel maischen. Er is wat dat betreft eigenlijk best wel veel te leren en te ontdekken over deze belangrijke stap in het brouwproces.