Leer alles over het zelf brouwen van bier

Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.

De BBQ gaat goed samen met bier.

Bier en BBQ: Weg met de pils bij de grill

Dat bier en vlees van de BBQ hand in hand gaan dat is waarschijnlijk wel bekend. Het is echter wel zonde om alleen maar pils te drinken bij het gegrilde vlees.

Het juiste bierglas kiezen

Zoveel bieren, zoveel glazen. Maar wat voor bierglas moet je nu eigenlijk gebruiken voor een bepaald biertje?

Dutch Craft beer conference 2021: een dagje brouw kennis opdoen

De vijfde editie van de Dutch Craft Beer Conference alweer. De conferentie wordt georganiseerd door Stichting Craft - Onafhankelijke Brouwers Nederland.

Het stadhuis van Gennep op de Markt

Een geschiedenis van bier in Gennep

Zoals sommigen van jullie al weten ben ik woonachtig in het Limburgse Gennep. Dit kleine Niersstadje ligt in de kop van de provincie en heeft zowaar eigenlijk best een mooie biergeschiedenis.

Mijn profiel op Untappd

Untappd, bijhouden wat je gedronken hebt

Met al dat biergeweld waarbij brouwerijen elke week wel een nieuw biertje uitbrengen is het zaak om orde te scheppen in alle chaos. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een biertje per ongeluk tweemaal drinkt. Gelukkig is daar Untappd.

De bieren bij de supermarkt worden steeds divers

De supermarkt met slijterij waardige bieren

Het gaat goed met het het speciale bier. Misschien gaat het zelfs zo goed dat de supermarkt tegenwoordig een heus walhalla zijn met steengoede bieren.

Tips voor een leuke bierproeverij

Tips voor een leuke en geslaagde bierproeverij

Met meerdere mensen genieten van verschillende bieren is altijd leuk. Of het nu om je eigen biertjes gaat of je haalt wat bieren in huis. Met deze tips til je jouw bierproeverij naar een hoger plan.

Drink alcoholvrij tijdens Dry January

Dry January? Probeer deze alcoholvrije bieren eens

Januari is de laatste jaren een maand van alcoholische bezinning. Onder de noemer dry january wordt namelijk een maand lang geen alcohol genuttigd.

Enkele blikjes met hard seltzer

Hard Seltzer en de opmars van dit drankje

Op het moment dat ik hoorde dat de Hard Seltzer steeds populairder werd aan de andere kant van de oceaan wist ik gelijk dat het een kwestie van tijd was tot deze trend zou overwaaien.

Koffielikeur

Koffielikeur: maak hem zelf met dit recept

Dit keer een uitstapje, even geen bier brouwen maar gewoon een koffielikeur maken.