Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.

Het is herfst dus tijd voor herfstbieren

Herfstbieren voor de korter wordende dagen

Het is weer herfst en dat betekent eigenlijk maar één ding voor de bierliefhebber: herfstbieren. Dus lekker onderuit gezakt op de bank genieten van een goed bockbiertje of een lekkere pumpkin ale.
De espresso stout cocktail

Koffieliefhebber? Maak eens een espresso stout cocktail

Ben jij een koffieliefhebber pur sang en kun je ook zo genieten van een goede stout? Dan is dit recept voor een espresso stout cocktail jou op het lijf geschreven.
De eisbock versie van de Grand Prestige

Zelf een eisbock maken: extraheer alcohol en smaak uit bier

Bij het maken van een eisbock bevries je een bier naar keuze. Als het bier helemaal bevroren is ga je het ontdooien tot een bepaald punt. Wat vervolgens overblijft is een sterkere en misschien zelf wel smaakvollere variant van het originele bier.
Een glas bananenweizen

Maak eens een bananenweizen

Combineer eens een klassieke Duitse Weizen met banaan. Of in dit specifieke geval met bananensap. Het eindresultaat is een heerlijke bananenweizen voor de warme dagen.

Hete zomer? Les je dorst met deze zomerbieren

In de zomer wil je geen al te zware bieren drinken. Het is met de warmte soms al lastig genoeg. Een gewoon pilsje is misschien wat simpel, maar er is genoeg ander lekkers te koop. Met deze zomerbieren verwacht ik dat het wel goed moet komen.
Maak zelf een heerlijke black en tan

Maak zelf een black & tan cocktail

Ik zag een tijdje terug wat foto’s voorbij komen van een tweekleurige cocktail en ik was wel benieuwd naar wat het was en hoe je zelf zoiets kan maken. Het bleek een Black & Tan te zijn en ik heb het recept voor je.

Een glas bier drinken na het sporten, kan dat?

Bier is in warme tijden zeker een goede dorstlesser, maar hoe zit dat nu met het sporten? Is het drinken van een koel biertje na het sporten eigenlijk wel verstandig?
De houdbaarheidsdatum van bier

Bier en de houdbaarheidsdatum

Elke flesje bier krijgt wel een houdbaarheidsdatum. Bij de laag alcoholische bieren ligt deze tht-datum meestal wel wat lager dan de hoog alcoholische bieren. Maar hoe zit dat nu precies met die datums en moet je je er aan houden?
Het proeven van bier

Bier proeven, dit is hoe ik het doe

Sinds enkele maanden publiceer ik onder de noemer proefnotities reviews van de bieren die ik drink. Maar het proeven van bier, hoe doe je dat nu eigenlijk?
Bier vs brood: wat heeft de meeste calorieën

Bier vs brood: wat heeft de meeste calorieën?

Soms wordt er wel eens gezegd dat een bier hetzelfde is als het eten van twee boterhammen. Dat klinkt als een goed alternatief, maar is bier echt zo voedzaam en hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in bier.