Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.

Maak zelf een hopthee

Hopthee, zo maak je hem eenvoudig zelf

Hop schijnt een ontspannend effect te hebben. Deze werking kun je inzetten door een thee te trekken van een of meerdere hopbellen. Ik heb voor je simpel recept om zelf een hopthee te maken.
Gebruik bierbeslag om kibbeling te maken

Maak zelf een eenvoudig bierbeslag

Je kunt verschillende dingen klaarmaken in een bierbeslag. Denk bijvoorbeeld aan vis, fruit, uitjes of appelbeignets. Maar hoe maak je nu zelf een bier beslag?
Een goed perfect getapt biertje in een schoon glas

Ga voor een perfect getapt biertje in een schoon glas

Niemand wil een doodgeslagen biertje drinken. Niet thuis, maar zeker ook niet op het terras. Dus eigenlijk wil je gewoon de beste beleving en bier drinken uit een goed schoon glas.
Brood gebakken van bierbostel

Bierbostel brood recept: bak zelf een brood

Als het maischen is voltooid dan blijft er één goedje over en dat is de bierbostel, ook wel draf genoemd. Meestal wordt deze bostel weggegooid, maar met dit recept bak je er zelf een lekker bierbostel brood mee.

Watertank gebruiken: duurzaam water gebruik

Bij het brouwen van bier is er altijd wel water dat verloren gaat. Zo gebruik je bij het koelen van het wort na het maischen redelijk wat water. Waarom zou je dit niet opvangen? In een watertank bijvoorbeeld.
Geef een actief cadeau aan een fanatieke mountainbiker

3 tips voor actieve cadeaus voor fietsers die van bier houden

Ik houd er wel van om het drinken van bier te verenigen in een actief leven. Al die energie die je binnenkrijgt moet namelijk ook weer verbrand worden. Dus waarom zou je niet een activiteit met bier kunnen combineren als cadeau.
Een goed glas gevuld met een abdijbier gaat er altijd wel in.

Abdijbieren: begin met het brouwen van deze klassieke stijlen

Een reis die ik de laatste tijd afleg is het brouwen van traditionele bierstijlen zoals de dubbel en tripel. Het zijn stijlen zijn die ik wel kan waarderen en daarom ben ik aan de slag gegaan met het brouwen van abdijbieren.
Verander je bierblikje in een plantenpotje

Verander je bierblikje in een plantenpotje

Meestal gooi je een bierblikje weg als deze leeg is, maar soms zijn deze zo mooi bedrukt dat het eigenlijk zonde is. Waarom zou je het bierblikje niet omtoveren tot een mooi plantenpotje?
Het bier wordt duurder

Een duurder biertje, waar komt dit door?

Er is momenteel best veel aan de hand. Zo hebben we een tijd lang last gehad van de corona crisis. En net op het moment dat alles weer opengaat, worden we alweer de volgende crisis in getrokken: het conflict in Oekraïne. Dit heeft weer gevolgen voor het biertje dat we drinken, deze wordt namelijk duurder.
Lid worden van een brouwgilde

Sluit je aan bij een brouwgilde

Wil je de brouwhobby naar een goed volgend niveau brengen? Dan is het misschien wel een goed idee om jezelf aan te sluiten bij een brouwgilde. Samen met gelijkgestemden deel je sowieso de passie voor het ambacht en leer je nieuwe dingen.