Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.


TVtip – 2Doc: Ons Bier

De Twentse brouwerij Huttenkloas is ruim 20 jaar geleden begonnen met het brouwen van bier. Ooit, als droom, om vooral het bier op de markt te brengen. Maar nu zijn het vooral de huurbrouwers, waarvoor gebrouwen wordt.

Braumarkt is een van de Nederlandstalige brouw webshops

Overzicht van brouw webshops

Er zijn online een aantal brouw webshops te vinden. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Koffiemout kan worden gebruikt voor het brouwen van een porter of stout.

Porter vs Stout

Zo nu en dan drink ik graag een porter en ook voor een goede stout loop ik niet weg. Beide stijlen lijken qua kleur en smaakprofiel best op elkaar, maar waar zit het verschil?

Mijn favoriete india pale ale is de Mooie Nel IPA

IPA ook wel bekend als de india pale ale

Een van mijn favoriete biersoorten is toch wel de india pale ale of de IPA in de volksmond. Het bier kenmerkt zich door een goede bitterheid en een aromatische geur.

Trappistenbier

Wat is trappistenbier?

Trappistenbier (ook wel trappist genoemd) is bier dat wordt gebrouwen door trappisten. Dit zijn monniken in de orde der cisterci├źnzers. De naam trappist geeft de herkomst van het bier aan en is dus niet een biersoort.

Barrel aged bier

Barrel aged bier- Bier gerijpt op vaten

Ik zie de laatste tijd steeds vaker barrel aged bieren voorbijkomen. Het is niet helemaal nieuw, maar het lijkt een steeds meer gebruikte techniek te worden. Waarschijnlijk om de bierliefhebber iets extra's te bieden naast de reguliere speciaal bieren.
Voorbeeld van bieren gebrouwen door craft beer brouwerijen.

Wat is craft beer?

Bier wordt steeds populairder. De schappen met 'speciaal' bier staan vol met flesjes met daarop mooie uitnodigende etiketten. Een term die hand-in-hand gaat met speciaalbier is craft beer. Maar wat is dat nu eigenlijk?