Leer alles over het zelf brouwen van bier

Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.

De beer float gemaakt met Jopen Extra Stout

De Beer float: ijs met bier

Wat krijg je als je bier over een bolletje ijs in een glas schenkt? Een beer float. Het is leuk om bijvoorbeeld als een dessert te serveren.

Bier in blik is gewoon tof

Bier in blik: 3 redenen waarom dit echt tof is

Bij bier in blik denk je al snel aan heel goedkoop pils dat per halve liter gaat of aan heel erg sterk bier dat gedronken wordt om laveloos te worden. Toch zijn er enkele redenen waarom blikbier goed is.

Chocolade biercake

Chocolade biercake

Kun je een cake bakken en hieraan bier toevoegen? Jazeker, dat kan. Een chocolade bier cake bijvoorbeeld.

Bier Sangria met Kriek Boon

Bier sangria, recept om zelf te maken

Een sangria-achtige drank met bier als basis? Met dit recept maak je eenvoudig zelf een bier sangria. Lekker voor de zomerse dagen.

Een brouwblog: Het schieten van een foto.

Achter de schermen bij een brouwblog

Ik ben nu 3,5 jaar bezig met dit blog en ik het leek me wel aardig om een kijkje achter de schermen te geven. Want hoe gaat dat nu met zo'n brouwblog?

TVtip – 2Doc: Ons Bier

De Twentse brouwerij Huttenkloas is ruim 20 jaar geleden begonnen met het brouwen van bier. Ooit, als droom, om vooral het bier op de markt te brengen. Maar nu zijn het vooral de huurbrouwers, waarvoor gebrouwen wordt.

Braumarkt is een van de Nederlandstalige brouw webshops

Overzicht van brouw webshops

Er zijn online een aantal brouw webshops te vinden. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Koffiemout kan worden gebruikt voor het brouwen van een porter of stout.

Porter vs Stout

Zo nu en dan drink ik graag een porter en ook voor een goede stout loop ik niet weg. Beide stijlen lijken qua kleur en smaakprofiel best op elkaar, maar waar zit het verschil?

Mijn favoriete india pale ale is de Mooie Nel IPA

IPA ook wel bekend als de india pale ale

Een van mijn favoriete biersoorten is toch wel de india pale ale of de IPA in de volksmond. Het bier kenmerkt zich door een goede bitterheid en een aromatische geur.

Brood gemaakt van bierbostel

Bierbostel brood recept: bak zelf een brood

Als het maischen is voltooid dan blijft er één goedje over en dat is de bierbostel, ook wel draf genoemd. Meestal wordt deze bostel weggegooid, maar met dit recept bak je er zelf een lekker brood mee.