Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.

Hete zomer? Les je dorst met deze zomerbieren

In de zomer wil je geen al te zware bieren drinken. Het is met de warmte soms al lastig genoeg. Een gewoon pilsje is misschien wat simpel, maar er is genoeg ander lekkers te koop. Met deze zomerbieren verwacht ik dat het wel goed moet komen.
Maak zelf een heerlijke black en tan

Maak zelf een black & tan cocktail

Ik zag een tijdje terug wat foto’s voorbij komen van een tweekleurige cocktail en ik was wel benieuwd naar wat het was en hoe je zelf zoiets kan maken. Het bleek een Black & Tan te zijn en ik heb het recept voor je.

Een glas bier drinken na het sporten, kan dat?

Bier is in warme tijden zeker een goede dorstlesser, maar hoe zit dat nu met het sporten? Is het drinken van een koel biertje na het sporten eigenlijk wel verstandig?
De houdbaarheidsdatum van bier

Bier en de houdbaarheidsdatum

Elke flesje bier krijgt wel een houdbaarheidsdatum. Bij de laag alcoholische bieren ligt deze tht-datum meestal wel wat lager dan de hoog alcoholische bieren. Maar hoe zit dat nu precies met die datums en moet je je er aan houden?
Het proeven van bier

Bier proeven, dit is hoe ik het doe

Sinds enkele maanden publiceer ik onder de noemer proefnotities reviews van de bieren die ik drink. Maar het proeven van bier, hoe doe je dat nu eigenlijk?
Bier vs brood: wat heeft de meeste calorieën

Bier vs brood: wat heeft de meeste calorieën?

Soms wordt er wel eens gezegd dat een bier hetzelfde is als het eten van twee boterhammen. Dat klinkt als een goed alternatief, maar is bier echt zo voedzaam en hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in bier.
Er zijn best wel leuke kanaal op YouTube over het brouwen van bier.

Dit zijn goede YouTube kanalen over het zelf bier brouwen van bier

Als fanatiek thuisbrouwer volg ik op YouTube een aantal kanalen over het zelf brouwen van bier. Er zitten tussen al die kanalen een aantal van die accounts die ik best wel vermakelijk vindt en die ik jullie niet wilt onthouden.
Bierige tips voor vaderdag

Vaderdag! 3 bierige tips voor je oudeheer

Elk jaar is er weer het moment om je vader in het zonnetje te zetten. Maar wat vind je vader nu leuk? En sokken zijn eigenlijk wel een beetje afgezaagd en laat die aftershave ook maar zitten. Geef de beste man voor vaderdag iets bierigs.
Wat bier vaten met misschien wel lokaal bier

Lokaal bier: elk dorp een eigen brouwerij?

De groei van het aantal brouwerijen in Nederland blijft me elk jaar weer verbazen. Zo zijn er in 2021 al een kleine 1000 brouwerijen actief. En het lijkt er op dat vooral thuisbrouwers de stap naar het uitbrengen van een lokaal bier zetten.
Verschillende bierstijlen

Bierstijlen voor beginners

Een IPA, een porter of een tripel. Wat maakt een bierstijl nu eigenlijk een bepaalde stijl en wie stelt de grenzen van een bepaalde stijl vast?