Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.

St. Patrick's Day is een Ierse feestdag

Vier jij ook St. Patrick’s Day op 17 maart?

Denk je aan Ierland, dan denk je waarschijnlijk aan St. Patrick’s Day. Het is namelijk de nationale feestdag van Ierland. En het staat daarnaast bekend als één van de meest gezelligste en groenste dagen van het jaar.
Een blikje met bier. Over blik wordt dit jaar statiegeld berekend.

Statiegeld op blik, het gaat dit jaar gebeuren

We mogen vandaag de dag gelukkig al een groot deel van de bierflessen inleveren bij de flessenautomaat in de supermarkt. Dit jaar in april komen daar ook de lege blikjes bij, dus dan gaan we gelijk ook op blik statiegeld betalen.
Zwart van kleur, ken jij de verschillen tussen een porter en een stout,

Porter vs Stout: wat zijn de verschillen?

Zowel een porter als een stout zijn mooi donker van kleur. Daarnaast wordt je als snel verleid door een mokka kleurig schuimkraag. Beide bierstijlen drink ik daarom erg graag. Maar wat zijn nu de verschillen?
Tips voor goede podcasts over bier

Podcasts over bier: mijn 3 tips

Er wordt best veel content gemaakt over bier. Zo zijn er genoeg tijdschriften, websites en Youtube kanalen te vinden die over het hoppige goed gaan. Maar wat te denken van podcasts over bier?
Twee glazen met Sjoes en halfom

Maak zelf eens een Sjoes of een halfom

Met carnaval in het vooruitzicht vind ik het als Limburger zijnde wel eens tijd om jullie kennis te laten maken met Sjoes. Of wat te denken van een halfom als alternatief?
Geef iemand iets met bier cadeau

December komt eraan: geef iemand bier cadeau

De ‘koude’ decembermaand is in aantocht. Met festiviteiten rondom Sinterklaas en Kerst een zeer gezellige maand. Een aantal van die momenten staat in het teken van vrijgevigheid. Maar wat moet je nu precies geven? Geef daarom eens iets met bier cadeau.
Poor Man's Black Velvet cocktail

Poor Man’s Black Velvet, cocktail op budget

De Black Velvet cocktail is een mix van Guinness, of een ander stout bier, met een bruisende wijn zoals Champagne. In de Poor Man’s Black Velvet is de champagne vervangen door cider.
Een snakebite, gemaakt met cider en lagerbier

Snakebite cocktail, mix van een lager met cider

Ken je de snakebite al? Met deze Engelse cocktail combineer je eenvoudig twee dranken tot een frisse hoptail. Het enige dat je nodig hebt is een lager bier en een cider.
Maak zelf een hopthee

Hopthee, zo maak je hem eenvoudig zelf

Hop schijnt een ontspannend effect te hebben. Deze werking kun je inzetten door een thee te trekken van een of meerdere hopbellen. Ik heb voor je simpel recept om zelf een hopthee te maken.
Gebruik bierbeslag om kibbeling te maken

Maak zelf een eenvoudig bierbeslag

Je kunt verschillende dingen klaarmaken in een bierbeslag. Denk bijvoorbeeld aan vis, fruit, uitjes of appelbeignets. Maar hoe maak je nu zelf een bier beslag?