Overige Bierzaken

Op deze pagina zijn de items te vinden die raakvlakken hebben met de rest van dit blog, maar niet echt onder een specifieke categorie te plaatsen zijn. Daarom hebben vallen ze onder de “overige bierzaken”.

Tips voor goede podcasts over bier

Podcasts over bier: mijn 3 tips

Er wordt best veel content gemaakt over bier. Zo zijn er genoeg tijdschriften, websites en Youtube kanalen te vinden die over het hoppige goed gaan. Maar wat te denken van podcasts over bier?
Twee glazen met Sjoes en halfom

Maak zelf eens een Sjoes of een halfom

Met carnaval in het vooruitzicht vind ik het als Limburger zijnde wel eens tijd om jullie kennis te laten maken met Sjoes. Of wat te denken van een halfom als alternatief?
Geef iemand iets met bier cadeau

December komt eraan: geef iemand bier cadeau

De ‘koude’ decembermaand is in aantocht. Met festiviteiten rondom Sinterklaas en Kerst een zeer gezellige maand. Een aantal van die momenten staat in het teken van vrijgevigheid. Maar wat moet je nu precies geven? Geef daarom eens iets met bier cadeau.
Poor Man's Black Velvet cocktail

Poor Man’s Black Velvet, cocktail op budget

De Black Velvet cocktail is een mix van Guinness, of een ander stout bier, met een bruisende wijn zoals Champagne. In de Poor Man’s Black Velvet is de champagne vervangen door cider.
Een snakebite, gemaakt met cider en lagerbier

Snakebite cocktail, mix van een lager met cider

Ken je de snakebite al? Met deze Engelse cocktail combineer je eenvoudig twee dranken tot een frisse hoptail. Het enige dat je nodig hebt is een lager bier en een cider.
Maak zelf een hopthee

Hopthee, zo maak je hem eenvoudig zelf

Hop schijnt een ontspannend effect te hebben. Deze werking kun je inzetten door een thee te trekken van een of meerdere hopbellen. Ik heb voor je simpel recept om zelf een hopthee te maken.
Gebruik bierbeslag om kibbeling te maken

Maak zelf een eenvoudig bierbeslag

Je kunt verschillende dingen klaarmaken in een bierbeslag. Denk bijvoorbeeld aan vis, fruit, uitjes of appelbeignets. Maar hoe maak je nu zelf een bier beslag?
Een goed perfect getapt biertje in een schoon glas

Ga voor een perfect getapt biertje in een schoon glas

Niemand wil een doodgeslagen biertje drinken. Niet thuis, maar zeker ook niet op het terras. Dus eigenlijk wil je gewoon de beste beleving en bier drinken uit een goed schoon glas.
Brood gebakken van bierbostel

Bierbostel brood recept: bak zelf een brood

Als het maischen is voltooid dan blijft er één goedje over en dat is de bierbostel, ook wel draf genoemd. Meestal wordt deze bostel weggegooid, maar met dit recept bak je er zelf een lekker bierbostel brood mee.

Watertank gebruiken: duurzaam water gebruik

Bij het brouwen van bier is er altijd wel water dat verloren gaat. Zo gebruik je bij het koelen van het wort na het maischen redelijk wat water. Waarom zou je dit niet opvangen? In een watertank bijvoorbeeld.