Brouwrecepten

Door middel van deze pagina wil ik iedereen de kans geven om aan de slag te gaan met mijn brouwrecepten. Zo kan elke beginner starten met het brouwen van zijn eigen bier en hiermee gaan experimenteren.

Zelf ben ik ooit begonnen met het brouwen van kant en klaar pakketten. Daarna ben ik brouwrecepten gaan zoeken om met losse ingrediënten aan de slag te gaan.  Op deze manier heb ik stappen gezet om het brouwproces onder de knie te krijgen en om te verfijnen.

Ik deel deze brouwrecepten, omdat ik het belangrijk vind om mijn kennis en ervaringen te delen. Immers: als anderen er niet zo over zouden denken, dan had ik uiteindelijk nooit iets geleerd over het zelf brouwen van bier.

advertentie
Glas smoked porter op tafel

Aan de slag met een Smoked Porter

Brouwen met rookmout stond al een tijdje op mijn lijstje. Niet zo lang geleden heb ik daarom maar een kleine hoeveelheid van deze speciaal mout in huis gehaald om er een smoked porter mee te brouwen.

Belgian Strong Ale vergist met Kveik

Belgian Strong Ale met Kveik

Het brouwen van een bier met kveik stond al een tijdje op mijn lijstje. Niet zo heel lang geleden heb ik maar eens de stoute schoenen aangetrokken en een Belgian Strong Ale met deze Noorse supergist gebrouwen.

Een cider pers om appels me te persen.

Maak een simpele cider met dit recept

Naast het brouwen van bier maak ik zo nu en dan wel eens een uitstapje naar het maken van andere dranken. Zo heb ik vorig jaar een ‘lazy’ cider gemaakt. En het leek me wel leuk om dit recept voor een simpele cider te delen.

Het sinterklaasbier, lekker feestelijk voor de decembermaand

Brouw zelf een Sinterklaasbier voor de goedheiligman

Een bier voor de koude winterdagen kennen we op zich wel, maar een biertje voor het sinterklaasfeest zie je nog niet zo veel. Wel jammer, zeker gezien de kruidigheid van speculaas. Daarom heb ik geprobeerd een sinterklaasbier te brouwen.

advertentie
Mijn recept voor een tripel

Brouw een tripel met dit recept

Een tripel op zijn tijd kan ik wel waarderen en ik heb een redelijke weg genomen als gaat om een eigen tripel recept. Maar ik heb de basis nu naar tevredenheid voor elkaar.

De man met de hamer, zouthout porter van Brouwerij de Man

Recept: Zoethout porter van Brouwerij de Man

Misschien ken jij Brouwerij de Man uit Tilburg al? Mocht het niet zo zijn maak dan kennis met deze brouwerij door het recept van de Zoethout Porter.

Strong bitter recept

Strong bitter recept

Dit keer een recept voor een Engels bier: Strong bitter. Dit bier is iets sterker dan de Extra Special Bitter.

Black IPA recept

Black IPA recept

De black IPA, een stijl die je niet heel veel ziet en dat is jammer, want het is eigenlijk best lekker.

Het resultaat van het stout recept

Stout recept

Met dit stout recept brouw je een lekkere smaakvolle (dry) stout. Met zijn 6,4% is hij zeker niet hoog in alcohol.

Mooi kleurtje, allemaal gebrouwen volgens het saison recept.

Saison Recept

Dit keer een recept voor een Saison. Een stijl die ik wel kan waarderen. Dit recept is van mijn tweede poging en vormt een goede basis voor volgende batches.

Blijf op de hoogte!

Wil jij zo nu en dan updates ontvangen over nieuwe artikelen op Hopblog.nl? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!