Leer alles over het zelf brouwen van bier

Brouwrecepten

Door middel van deze pagina wil ik iedereen de kans geven om aan de slag te gaan met mijn brouwrecepten. Zo kan elke beginner starten met het brouwen van zijn eigen bier en hiermee gaan experimenteren.

Zelf ben ik ooit begonnen met het brouwen van kant en klaar pakketten. Daarna ben ik brouwrecepten gaan zoeken om met losse ingrediënten aan de slag te gaan.  Op deze manier heb ik stappen gezet om het brouwproces onder de knie te krijgen en om te verfijnen.

Ik deel deze brouwrecepten, omdat ik het belangrijk vind om mijn kennis en ervaringen te delen. Immers: als anderen er niet zo over zouden denken, dan had ik uiteindelijk nooit iets geleerd over het zelf brouwen van bier.

Het resultaat van het stout recept

Stout recept

Met dit stout recept brouw je een lekkere smaakvolle (dry) stout. Met zijn 6,4% is hij zeker niet hoog in alcohol.

Mooi kleurtje, allemaal gebrouwen volgens het saison recept.

Saison Recept

Dit keer een recept voor een Saison. Een stijl die ik wel kan waarderen. Dit recept is van mijn tweede poging en vormt een goede basis voor volgende batches.

De 'Witte Waas', mijn versie van de wheat ale.

Wheat Ale recept

Dit keer is het de tijd voor een lekker fris tarwebier: een wheat ale. Een mooi bier voor de warmere dagen.

Winterelixer, mijn winterbier

Winterbier recept

Een lekker bier voor de koude dagen. Kruidig van smaak door de koriander, anijs en kaneel. Dit is mijn recept voor een heerlijk donker winterbier.

Centennial IPa gebrouwen met centennial hop

Centennial IPA (Smash)

Een tijdje geleden heb ik een Centennial IPA gebrouwen. Voor dit SMaSH recept heb ik gebruik gemaakt van pale mout en verse centennial hop.

Het maischen tijdens het brouwen van dit porter recept.

Porter recept

Sinds een tijdje kan ik porter bieren wel waarderen. Met dit porter recept is het me gelukt om een lichte smaakvolle porter te brouwen.

Het eindresultaat van de blonded wheat

Blonded Wheat recept

Is het nu een blond of een tarwebier? Dit Blonded Wheat hangt er een beetje tussen in.

American Pale Ale recept

American Pale Ale recept

Ik heb onlangs een American Pale Ale gebrouwen. Door het gebruik van de aromahop Fuggle is het een lekker fris biertje geworden. Met zijn 6% is het een goede doordrinker.

Pils recept

Pils recept

Na het brouwen van een aantal speciaalbieren zag ik het een recept voor het brouwen van pils. Dit recept leek me wel wat. Het bleek echter wat meer voeten in de aarde te hebben dan ik aanvankelijk dacht. Gelukkig heb ik alle stappen opgeschreven om dit pils recept te kunnen delen.