Genieten van bier

Lekker met een glas bier genieten van de zon terwijl je in de tuin zit. Of wat te denken van een gezellige proeverij met vrienden tijdens. Geniet je van een goed biertje, dan geniet je sowieso van het leven.

Op deze pagina probeer ik je daarom tips te geven om een stap verder te gaan met bier. Zo kun jij namelijk optimaal profiteren van wat een goed (speciaal) bier te bieden heeft.

Proosten op de Duitse biercultuur!

De rijke en historische Duitse biercultuur

Denk je aan bier, dan is de kans groot dat je aan Duitsland denkt. Onze oosterburen staan bekend om de verschillende soorten van vooral ondergistend bier. Tijd om eens kennis te maken met de Duitse biercultuur.
Drink eens alcoholvrij

Doe het rustiger aan: drink alcoholvrij

Het is natuurlijk een wonderlijke hobby dat bier brouwen. Echter zit je soms grotere hoeveelheden bier weg te drinken. Het kan dan geen kwaad om af en toe eens rustiger aan te doen door eens alcoholvrij te drinken.
De BBQ gaat goed samen met bier.

Bier en BBQ: Weg met de pils bij de grill

Dat bier en vlees van de BBQ hand in hand gaan dat is waarschijnlijk wel bekend. Het is echter wel zonde om alleen maar pils te drinken bij het gegrilde vlees.

De Biercheque, een mooi cadeau voor iedere bierliefhebber

Zo nu en dan geef ik mensen een bierpakketje cadeau. En dat doet het eigenlijk altijd wel goed. Helaas zitten er soms ook wel biertjes bij die iets minder in de smaak vallen. Sinds kort geef ik daarom de Biercheque, want dan laat ik de keuze aan de persoon die het ontvangt.
advertentie

Een glas bier drinken na het sporten, kan dat?

Bier is in warme tijden zeker een goede dorstlesser, maar hoe zit dat nu met het sporten? Is het drinken van een koel biertje na het sporten eigenlijk wel verstandig?
De houdbaarheidsdatum van bier

Bier en de houdbaarheidsdatum

Elke flesje bier krijgt wel een houdbaarheidsdatum. Bij de laag alcoholische bieren ligt deze tht-datum meestal wel wat lager dan de hoog alcoholische bieren. Maar hoe zit dat nu precies met die datums en moet je je er aan houden?
Het proeven van bier

Bier proeven, dit is hoe ik het doe

Sinds enkele maanden publiceer ik onder de noemer proefnotities reviews van de bieren die ik drink. Maar het proeven van bier, hoe doe je dat nu eigenlijk?
Verschillende bierstijlen

Bierstijlen voor beginners

Een IPA, een porter of een tripel. Wat maakt een bierstijl nu eigenlijk een bepaalde stijl en wie stelt de grenzen van een bepaalde stijl vast?
Deze flessen zijn leeg, maar je kunt de bieren natuurlijk ook bewaren.

Het bewaren van bier, dit is wat je moet weten

Soms is een bier zo speciaal dat je deze graag wilt hebben en op een later moment wilt drinken. Je wilt het bier dus gaan bewaren, maar hoe werkt dat en waar moet je aan denken?
Drink bier op de juiste drinktemperatuur

De juiste drinktemperatuur van bier

Even het bier koud zetten, dan komt het vast wel goed. In principe werkt dat wel met pilsener en andere lager bieren, maar voor het wat zwaardere bier kun je het beter niet doen. Maar wat is eigenlijk de juiste drinktemperatuur van het biertje dat je wilt drinken?