Genieten van bier

Lekker met een glas bier genieten van de zon terwijl je in de tuin zit. Of wat te denken van een gezellige proeverij met vrienden tijdens. Geniet je van een goed biertje, dan geniet je sowieso van het leven.

Op deze pagina probeer ik je daarom tips te geven om een stap verder te gaan met bier. Zo kun jij namelijk optimaal profiteren van wat een goed (speciaal) bier te bieden heeft.

De BBQ gaat goed samen met bier.

Bier en BBQ: Weg met de pils bij de grill

Dat bier en vlees van de BBQ hand in hand gaan dat is waarschijnlijk wel bekend. Het is echter wel zonde om alleen maar pils te drinken bij het gegrilde vlees.

De Biercheque, een mooi cadeau voor iedere bierliefhebber

Zo nu en dan geef ik mensen een bierpakketje cadeau. En dat doet het eigenlijk altijd wel goed. Helaas zitten er soms ook wel biertjes bij die iets minder in de smaak vallen. Sinds kort geef ik daarom de Biercheque, want dan laat ik de keuze aan de persoon die het ontvangt.

Een glas bier drinken na het sporten, kan dat?

Bier is in warme tijden zeker een goede dorstlesser, maar hoe zit dat nu met het sporten? Is het drinken van een koel biertje na het sporten eigenlijk wel verstandig?
De houdbaarheidsdatum van bier

Bier en de houdbaarheidsdatum

Elke flesje bier krijgt wel een houdbaarheidsdatum. Bij de laag alcoholische bieren ligt deze tht-datum meestal wel wat lager dan de hoog alcoholische bieren. Maar hoe zit dat nu precies met die datums en moet je je er aan houden?
Het proeven van bier

Bier proeven, dit is hoe ik het doe

Sinds enkele maanden publiceer ik onder de noemer proefnotities reviews van de bieren die ik drink. Maar het proeven van bier, hoe doe je dat nu eigenlijk?
Verschillende bierstijlen

Bierstijlen voor beginners

Een IPA, een porter of een tripel. Wat maakt een bierstijl nu eigenlijk een bepaalde stijl en wie stelt de grenzen van een bepaalde stijl vast?
Deze flessen zijn leeg, maar je kunt de bieren natuurlijk ook bewaren.

Het bewaren van bier, dit is wat je moet weten

Soms is een bier zo speciaal dat je deze graag wilt hebben en op een later moment wilt drinken. Je wilt het bier dus gaan bewaren, maar hoe werkt dat en waar moet je aan denken?
Drink bier op de juiste drinktemperatuur

De juiste drinktemperatuur van bier

Even het bier koud zetten, dan komt het vast wel goed. In principe werkt dat wel met pilsener en andere lager bieren, maar voor het wat zwaardere bier kun je het beter niet doen. Maar wat is eigenlijk de juiste drinktemperatuur van het biertje dat je wilt drinken?

Het juiste bierglas kiezen: welk bier in welk glas

Zoveel bieren, zoveel glazen. Maar wat voor bierglas moet je nu eigenlijk gebruiken voor een bepaald biertje?
Dit zijn mijn favoriete IPA's

Hoppige bieren? Dit zijn mijn favoriete IPA’s

De IPA is toch wel een van mijn favoriete bierstijlen. Gelukkig voor mij is het een stijl die in volop verkrijgbaar is. Ondanks dat ik veel verschillende IPA’s heb gedronken, zijn er toch een aantal die ik regelmatig in huis haal, gewoon omdat ik ze lekker vindt. Dit is mijn lijstje met favoriete IPA bieren.