Genieten van bier

Lekker met een glas bier genieten van de zon terwijl je in de tuin zit. Of wat te denken van een gezellige proeverij met vrienden tijdens. Geniet je van een goed biertje, dan geniet je sowieso van het leven.

Op deze pagina probeer ik je daarom tips te geven om een stap verder te gaan met bier. Zo kun jij namelijk optimaal profiteren van wat een goed (speciaal) bier te bieden heeft.

Ontdekken wat bier is

Wat is bier en waarom is het zo populair?

Veel mensen drinken zo nu en dan een lekker biertje. Bijvoorbeeld op een feestje, na het werken of op het terras. Het drankje is dus erg geliefd, maar wat is bier nu eigenlijk precies?

Ontdek mooi bier met Beer in a Box

Beer in a box: ontdek de wereld van speciaalbier

Ken jij beer in a box al? Het is een abonnement waarbij je elke maand een doos vol lekker speciaalbier ontvangt. Het is daarom een echte aanrader voor de bierliefhebber.

Proosten op de Duitse biercultuur!

De rijke en historische Duitse biercultuur

Denk je aan bier, dan is de kans groot dat je aan Duitsland denkt. Onze oosterburen staan bekend om de verschillende soorten van vooral ondergistend bier. Tijd om eens kennis te maken met de Duitse biercultuur.

Drink eens alcoholvrij

Doe het rustiger aan: drink alcoholvrij

Het is natuurlijk een wonderlijke hobby dat bier brouwen. Echter zit je soms grotere hoeveelheden bier weg te drinken. Het kan dan geen kwaad om af en toe eens rustiger aan te doen door eens alcoholvrij te drinken.

advertentie
De BBQ gaat goed samen met bier.

Bier en BBQ: Weg met de pils bij de grill

Dat bier en vlees van de BBQ hand in hand gaan dat is waarschijnlijk wel bekend. Het is echter wel zonde om alleen maar pils te drinken bij het gegrilde vlees.

De Biercheque, een mooi cadeau voor iedere bierliefhebber

Zo nu en dan geef ik mensen een bierpakketje cadeau. En dat doet het eigenlijk altijd wel goed. Helaas zitten er soms ook wel biertjes bij die iets minder in de smaak vallen. Sinds kort geef ik daarom de Biercheque, want dan laat ik de keuze aan de persoon die het ontvangt.

Een glas bier drinken na het sporten, kan dat?

Bier is in warme tijden zeker een goede dorstlesser, maar hoe zit dat nu met het sporten? Is het drinken van een koel biertje na het sporten eigenlijk wel verstandig?

De houdbaarheidsdatum van bier

Bier en de houdbaarheidsdatum

Elke flesje bier krijgt wel een houdbaarheidsdatum. Bij de laag alcoholische bieren ligt deze tht-datum meestal wel wat lager dan de hoog alcoholische bieren. Maar hoe zit dat nu precies met die datums en moet je je er aan houden?

Het proeven van bier

Bier proeven, dit is hoe ik het doe

Sinds enkele maanden publiceer ik onder de noemer proefnotities reviews van de bieren die ik drink. Maar het proeven van bier, hoe doe je dat nu eigenlijk?

Verschillende bierstijlen

Bierstijlen voor beginners

Een IPA, een porter of een tripel. Wat maakt een bierstijl nu eigenlijk een bepaalde stijl en wie stelt de grenzen van een bepaalde stijl vast?

Blijf op de hoogte!

Wil jij zo nu en dan updates ontvangen over nieuwe artikelen op Hopblog.nl? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!