Home / Over Hopblog

Over Hopblog

Hier sta ik bij een hopplant

Hallo, ik ben Andy een fervent bierliefhebber en hobbybrouwer uit Noord-Limburg. Daarnaast ben ik gelukkig getrouwd en vader van vier prachtige kinderen.

Overdag ben ik werkzaam als web developer bij een webbureau. In de avond mag ik graag genieten van een goed glas bier (bijvoorbeeld IPA, porter of een goede saison).

In 2016 ben ik met hopblog begonnen om verslag te doen van ‘mijn ontdekkingsreis’ in de wereld van speciaalbier.

Hopblog, gaat over bier brouwen

Naast het drinken van bier vind ik het erg leuk om in mijn vrije tijd bier te brouwen. Eind 2015 ben ik begonnen met kleine badges (tussen de 5 en 10 liter) te brouwen. Sinds anderhalf jaar brouw ik 20 liter batches met de Arsegan Easybrew-30.

Ik vind het tof om bepaalde moutmelanges te maken en daar hop bij te doen, om zo een lekker eigen biertje te brouwen. Het is een uitdaging om elke brouwsessie iets anders proberen en de lat steeds hoger leggen om zo het brouwproces meester te worden.

Alle opgedane kennis wil ik beschrijven en vastleggen, zodat anderen er iets van kunnen leren. Mijn doel is om met hopblog een goede bron te zijn voor iedereen die wil beginnen met brouwen. Ik weet als geen ander hoe fijn het is om een goede bron van informatie achter de hand te hebben.

Op weg naar een eigen ‘nano’ brouwerij?

Sinds ik begonnen ben met dit blog heb ik veel geleerd en daarom ga ik graag een stapje verder. De komende tijd wil ik gaan uitzoeken wat er nodig is om een ‘eigen brouwerij’ te mogen beginnen. Daarnaast wil ik kijken aan welke regels je allemaal moet voldoen als brouwer.

Mijn doel is niet zozeer om commercieel te gaan brouwen, maar de interesse en nieuwsgierigheid in mijn brouwsels begint te groeien. Het lijkt me daarom wel tof om te kijken wat ik daar uiteindelijk mee kan doen.

Mocht je me willen steunen in mijn next-level stap: de nano brouwerij? Alle donaties zijn daarom meer dan welkom.