Home / Bier nieuws / Panja Paloma; de nieuwe sexy biercocktail gebrouwen door twee Amsterdamse iconen

Panja Paloma; de nieuwe sexy biercocktail gebrouwen door twee Amsterdamse iconen

Amsterdam, 8 augustus 2024 – Brouwerij ‘t IJ en Waterkant lanceren deze zomer samen een nieuwe en verrassende combinatie in een sexy blikje genaamd: Panja Paloma. De inspiratie voor dit nieuwe drankje vonden de twee in de populaire paloma cocktail, een bruisende Mexicaanse longdrink cocktail met tequila en grapefruit. Deze cocktail in combinatie met het bekende bier van Brouwerij ‘t IJ creëert een verfrissende zomerse traktatie. Kortom een samenwerking met een zonnig randje tussen de twee Amsterdamse iconen. Panja Paloma is vanaf nu verkrijgbaar bij Waterkant en wordt bij voorkeur gedronken op een warme zomerdag.

Hoe de Amsterdamse iconen elkaar vonden

De Paloma cocktail is al langer onderdeel van het cocktailmenu van Waterkant, op verzoek van gasten werd deze cocktail weleens gecombineerd met bier. “En dat smaakte verdomd goed!” aldus Brian Fernandes, eigenaar van Waterkant. “Zo goed zelfs, dat we contact hebben opgenomen met onze vrienden van Brouwerij ‘t IJ en die waren ook direct enthousiast over deze nieuwe combinatie. Binnen een paar weken kwamen de brouwers al terug met een unieke receptuur en zo werd de sexy biercocktail genaamd Panja Paloma geboren. Om het zachte en bijzonder verfrissende receptuur compleet te maken, en dicht bij huis te blijven, werd tot slot het Amsterdamse tequila merk; Técan toegevoegd aan de mix. 

Als blikken konden blozen

Nergens wordt zoveel geflaneerd als op het terras, dus naast het perfecte recept werd er ook gewerkt aan het perfecte “jasje”. Illustrator Nawwin Huizinga, die zich graag laat inspireren door de natuur en de eigenaardigheden van het leven, had de eer om het blik van Panja Paloma te ontwerpen. Het resultaat is een illustere kleurrijke Panja duif, ‘panja’ is Surinaams voor ‘onder invloed zijn’. De samenwerking blijkt een perfecte match, want het ontwerp van Nawwin doet het vrolijke Panja Panoma blik direct dansen. Na Amsterdams lieveling IJwit is dit het tweede bier dat Brouwerij ’t IJ presenteert in blik. Voor het product is dit de beste keuze, vooral omdat licht geen kans krijgt.  

Panja Paloma is vanaf nu verkrijgbaar bij de Waterkant en in een aantal geselecteerde horecazaken in Amsterdam.



Geef een reactie