Home / Overige Bierzaken / Maak eens een bananenweizen

Maak eens een bananenweizen

Een glas bananenweizen

Combineer eens een klassieke Duitse Weizen met banaan. Of in dit specifieke geval met bananensap. Het eindresultaat is een heerlijke bananenweizen voor de warme dagen.

Als het warm weer is, dan kan een echte weizen echt een goede dorstlesser zijn. Dit is zeker het geval wanneer het bier een goede Duitse (hefe) weizen is. Een mooi ongefilterd bier met smaken van kruidnagel en banaan. Erg fris om te drinken.

Wist je dat het banaanachtige karakter van het bier kunt versterken als je deze mixt met bananensap/nectar. Je krijgt dan de hoptail: bananenweizen. Een frisse cocktail dat de nadruk legt op de banaan uit de Weizen.

Bananensap?

Ik kan me voorstellen dat een glas bananensap niet iets is wat je op dagelijkse basis drinkt. Je moet er namelijk echt van houden, zeg ik maar.

De kans is overigens groot dat je bij de betere supermarkten een pak Maaza Banana in het schap aantreft. Deze heb ik overigens zelf ook gebruikt om de bananenweizen te maken en is in mijn ogen dus prima geschikt.

Bananenweizen recept

Een heerlijke hoptail gemaakt van weizen en bananensap.

Goed voor1 glas
Soort gerechtAperitief
TrefwoordenBiercocktail, hoptail, cocktails
Totale bereidingstijd5 minuten

Wat heb je nodig

  • Fles weizen bier, halve liter en bij voorkeur Duits
  • Bananensap, bijvoorbeeld van Maaza
  • Mooi bier glas, zoals een Weizen glas

Wat moet doen

  • Vul een kwart tot een derde van het glas met bananensap
  • Top het glas vervolgens af met de weizen, maar zorg wel dat het goed gemixed wordt.

Ga sowieso voor een Duitse Weizen

Voor het bier is mijn advies om te kiezen voor een Duits merk. Denk hierbij aan Weihenstephan, Paulaner of Erdinger. Voor het karakter is een ongefilterde variant het mooiste, dan krijg je een mooie troebele bananenweizen.

Het staat je overigens gewoon vrij om elk ander type Weizen te gebruiken. Je moet het natuurlijk wel ergens kunnen kopen, natuurlijk.

Vond je deze lekker? Probeer dan ook eens een van de andere hoptails:Geef een reactie