Leer alles over het zelf brouwen van bier

Bier sangria, recept om zelf te maken

| geschreven door Andy Meerwaldt
Bier Sangria met Kriek Boon

Een sangria-achtige drank met bier als basis? Met dit recept maak je eenvoudig zelf een bier sangria. Lekker voor de zomerse dagen.

In mijn jonge jaren toen ik op ‘cultuurvakantie’ naar Lloret de Mar ging mixten we sangria met sinaasappelsap en ananassap. Dit hadden we geleerd in een lokale bar aldaar.

Het recept van toen is me eigenlijk altijd bijgebleven. De verhoudingen verschillen overigens wel per keer en gaat puur op gevoel. Het leek me wel interessant om deze cocktail eens op basis van bier te maken: de bier sangria.

Zelf heb ik het recept geprobeerd met Kriek en met een IPA. Het recept met Kriek was voor mij toch wel de winnaar. De smaak van de kersen mengt goed met de andere ingrediƫnten en maakt het lekker fris en een tikkeltje zuur.

Het bier sangria recept

Wat heb je nodig:

  • Glas
  • Ananassap
  • Jus d’Orange
  • Boon Kriek Lambic (kersenbier)
  • Optioneel: Limoensap
  • Schijfje limoen

Stappenplan

Vul het glas met 30% Jus d’Orange, 20% met Ananassap en vul de rest met het bier. In dit geval Kriek Lambic. Voeg naar smaak een klein beetje limoensap toe.

Als laatste snijd je een schijfje limoen en zet deze op de rand van het glas om het af te maken.

Variƫren met bieren

De smaak van het Kriekenbier doet de Bier Sangria echt aan sangria denken. Het zuurtje uit het bier wordt wat subtieler en de cocktail ziet er zomers uit.

Ik heb ook een variant geprobeerd met een IPA. In dit geval de Fris-Bittere IPA van Grolsch. Het tropische karakter van het bier komt dan goed naar voren.

De Bier Sangria met IPA, iets subtieler van smaak.

Mijn advies is: varieer gewoon lekker met bieren. Fruitbieren passen in eerste instantie wel goed en ook een goede IPA zorgt voor een lekker zomerse cocktail.


Geef een reactie