Home / Bier brouwen / Overzicht van brouw webshops in Nederland en België

Overzicht van brouw webshops in Nederland en België

Braumarkt is een van de Nederlandstalige brouw webshops

Er zijn online een aantal brouw webshops te vinden. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ik heb gemerkt dat de meeste webshops wel vergelijkbare artikelen aanbieden. Zo zal het voordeel wat je hebt op producten mogelijk deels verdampen door hogere verzendkosten. Het zal er dus wel een beetje om houden.

Toch loont het zich de moeite om eens rond te kijken. Zo nu en dan vind je mooie aanbiedingen en soms hebben webshops ook een fysieke winkel waar je kunt afhalen.

Zo’n winkel is natuurlijk voor de fanatieke brouwer wel spreekwoordelijk het spek op de kat binden, want probeer je maar eens in te houden in zo’n snoepwinkel.

Overzicht van de brouwwebshops

Bij mijn weten hebben alle bovengenoemde webshops een fysieke locatie die te bezoeken is. Hiervoor kun je het beste de website van de betreffende shop raadplegen.

Hieronder een totaaloverzicht van alle bij mij bekende brouw webshops en of er een fysieke locatie is.

WebshopFysieke winkel
Brouwland Ja, in Beverlo (België)
BMS WijndepotJa, in Kuurne (België)
Brouwmaatje.nlJa, in Boesingheliede
bierbrouwwinkelNee
van der kooij / uni-brewJa, in Beek en Donk / Jubbega
sbi4homebrewNee
BrouwmoutNee
BrouwstoreJa, in Ittervoort
Brouwmeester.shopNee
Stookwinkel.nlNee, afhalen op afspraak is wel mogelijk
Hobbybrouwshop.nlNee, afhalen op afspraak is wel mogelijk
Overzicht van de brouw webshops in Nederland en België

Mijn ervaringen

Ik heb in het verleden bij verschillende brouw webshops besteld en heb hierbij verschillende ervaringen opgedaan. Daarom hieronder een kort overzicht van mijn ervaringen.

SBI Homebrew

SBI Homebrew is een relatief nieuwe webshop. Hier bestel ik geregeld mijn ingrediënten zoals mout, hop en gist. Verder heb ik hier ook een aantal keren kroonkurken besteld.

Overigens wordt langzaam het assortiment uitgebreid en zijn er sinds kort ook zaken zoals een hydrometer en materialen om te bottelen te verkrijgen.

Enige nadeel vind ik dat er geen mout van de Swaen te koop is, daarom heb ik al enkele malen gekozen voor mout van een andere mouterij. Het is geen probleem, maar ik was nogal gesteld op de Swaen.


Brouwland

Brouwland is een Belgische webshop. Ik heb hier een aantal accessoires besteld voor mijn Arsegan. Easybrew brouwketel. Verzending verloopt vrij vlot. De prijzen op de webshop zijn te vergelijken met die van Braumarkt.

Een pluspunt ten opzichte van Braumarkt is de staffelkorting op een aantal producten. Bijvoorbeeld gist, bij bepaalde hoeveelheden krijg je een korting.


ADVERTENTIE

Brouwstore

Ik heb slechts eenmaal bij brouwstore besteld en er is toen iets fout gegaan bij de bestelling / levering. Gelukkig is dit goed opgelost. Daarom zou ik hier zo weer een bestelling plaatsen.

Het mooie aan brouwstore is dat ze een aantal losse onderdelen verkopen die geschikt zijn voor de easybrew. Zo heb ik hier een transparante circulatiepijp gekocht, op deze manier kan ik zien hoeveel water er precies in mijn ketel zit.


Brouwmout

Ik heb hier een keer een recept besteld. Dit is een brouwpakket met recept. Het unieke van brouwmout vind ik de moutmixer service. Hierbij kun je specifieke hoeveelheden mout bestellen om een bepaald recept te brouwen. Daarnaast is er tevens de optie om het te laten schroten. Ideaal voor de beginnende brouwer.


Braumarkt

Ik heb over de jaren best wel veel besteld bij braumarkt. Het assortiment is namelijk vrij groot, de prijzen zijn redelijk concurrerend ten opzichte van andere shops en ik vind de verzendkosten ten slotte ook gewoon schappelijk te noemen.

Een van de minpunten is de voorraad. Een groot assortiment is leuk, maar er lijkt vaker te veel niet op voorraad te zijn dan wel. De communicatie is daarnaast helaas wat gebrekkig als iets toch niet leverbaar blijft te zijn en daar moet je dan zelf achteraan gaan. Dit is eigenlijk best jammer.

Om deze redenen kijk ik zelf vaker naar alternatieven voor de dingen die ik nodig heb. Ik heb bovendien gemerkt dat het zonder braumarkt ook prima gaat.Geef een reactie