Leer alles over het zelf brouwen van bier

Overzicht van brouw webshops

| geschreven door Andy Meerwaldt
Braumarkt is een van de Nederlandstalige brouw webshops

Er zijn online een aantal brouw webshops te vinden. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Braumarkt

Eigenlijk is braumarkt de webshop waar ik het vaakst bestel. Ze hebben er een groot assortiment, lekker concurrerende prijzen en de verzendkosten zijn schappelijk.

Ik heb bijna nooit problemen gehad met bestellingen. Soms is de communicatie wat gebrekkig als iets niet leverbaar is en moet je er zelf achteraan gaan.

Brouwland

Brouwland is een Belgische webshop. Ik heb hier een aantal accessoires besteld voor mijn Arsegan Easybrew brouwketel. Verzending verloopt vrij vlot. De prijzen op de webshop zijn te vergelijken met die van Braumarkt.

Een pluspunt ten opzichte van Braumarkt is de staffelkorting op een aantal producten. Bijvoorbeeld gist, bij bepaalde hoeveelheden krijg je een korting.

Brouwstore

Ik heb slechts eenmaal bij brouwstore besteld en er is toen iets fout gegaan bij de bestelling / levering. Gelukkig is dit goed opgelost. Daarom zou ik hier zo weer een bestelling plaatsen.

Het mooie aan brouwstore is dat ze een aantal losse onderdelen verkopen die geschikt zijn voor de easybrew. Zo heb ik hier een transparante circulatiepijp gekocht, op deze manier kan ik zien hoeveel water er precies in mijn ketel zit.

Brouwmout

Ik heb hier een keer een recept besteld. Dit is een brouwpakket met recept. Het unieke van brouwmout vind ik de moutmixer service. Hierbij kun je specifieke hoeveelheden mout bestellen om een bepaald recept te brouwen. Daarnaast is er tevens de optie om het te laten schroten. Ideaal voor de beginnende brouwer.

Overige webshops

Mijn gist bestel ik meestal bij levenindebrouwerij.org, omdat deze de mogelijkheid biedt om via enveloppost te verzenden en dat scheelt. Daarnaast worden het gist ook voor redelijke scherpe tarieven aangeboden.

Er zijn een aantal webshops waar ik (nog) geen ervaring mee hebt. Dit zijn Brouwmaatje.nl, van der kooij / uni-brew en bierbrouwwinkel.

Fysieke locaties

Bij mijn weten hebben alle bovengenoemde webshops een fysieke locatie die te bezoeken zijn. Hiervoor kun je het beste de website van de betreffende shop raadplegen.


Geef een reactie