Home / Overige Bierzaken / Podcasts over bier: mijn 3 tips

Podcasts over bier: mijn 3 tips

Tips voor goede podcasts over bier

Er wordt best veel content gemaakt over bier. Zo zijn er genoeg tijdschriften, websites en Youtube kanalen te vinden die over het hoppige goed gaan. Maar wat te denken van podcasts over bier?

Ik mag graag luisteren naar een goede podcast. Je wordt er meestal niet dommer van en het is leuk als vermaak voor op de achtergrond. Zo zijn ze er over diverse onderwerpen en ik volg er verschillende die gaan over bier.

Dit zijn goede YouTube kanalen over zelf bier brouwen

Dit zijn goede YouTube kanalen over zelf bier brouwen

In het landschap waar er steeds meer podcasts zijn er een drietal over bier die ik hier graag wil tippen.

Brewpod van bierradio

In de bierwereld is Fedor Vogel geen onbekende. Met onder andere bier! en brouw! magazine blijft de Nederlandstalige bierwereld op de hoogte van alles wat er nieuw is rondom het hoppige goud. Naast de tijdschriften over bier neemt Fedor elke maand een podcast op bij een brouwerij in Nederland of België.

In elke Brewpod aflevering wordt het laatste biernieuws doorgenomen en komen twee mensen uit de bierwereld aan bod. Zo zijn er meestal een influencer en een brouwer te gast. Het is een erg vermakelijke podcast van ongeveer een uurtje per aflevering.

De biervrienden podcast

Een groep vrienden die bier drinkt en er vervolgens over praat. Dat klinkt misschien eigenlijk wel als een doorsnee avond voor veel vriendengroepen. Toch is dit een beetje het concept achter de biervrienden podcast.

Ik vind de biervrienden podcast in ieder geval een vermakelijke podcast over bier. En er worden nog steeds nieuwe afleveringen opgenomen, dus er is genoeg om naar te luisteren.

Fuck wijn – de meedrinkpodcast

Fuck wijn is de podcast over bier en is gemaakt door Ronald Giphart & Ronald van de Streek. In elke aflevering is er een gast en staat er bovendien een bepaalde bierstijl centraal. En in samenwerking met Beerwulf zijn er bierpakketten gemaakt. Hierin zitten de bieren die Ronald en Ronald tijdens de afleveringen bespreken.. Een erg leuke manier om de luisteraar te betrekken.

Vooralsnog lijkt de podcast helaas even gestopt te zijn, maar ik hoop dat ze er snel een vervolg aan gaan geven.

Welke podcasts over bier luister jij?

Ik ben altijd wel benieuwd naar wat anderen aan podcasts luisteren, zeker als deze over bier gaan. Heb jij nog een goede tip? Laat het me dan weten door een reactie achter te laten. Cheers!4 reacties op “Podcasts over bier: mijn 3 tips”

 1. Wat Zullen We Drinken? avatar

  Heej Andy, heb je onze nieuwe bier podcast al geluisterd? “Wat Zullen We Drinken?” Wekelijks vertellen we verhalen over bier, geen technische smaakprofielen of het beoordelen van bieren. Maar de verhalen achter de namen, de merken, de geschiedenis van de stijl etc. Ben benieuwd wat je er van vind!

  1. Andy Meerwaldt avatar
   Andy Meerwaldt

   Dank je wel voor de tip. Ik ga hem snel eens beluisteren.

 2. Marianne avatar
  Marianne

  Bierklap. Super podcast over bier. Iedere maand een nieuwe aflevering

  1. Andy Meerwaldt avatar
   Andy Meerwaldt

   Thnx voor de tip!

Geef een reactie