Home / Genieten van bier / Drink eens vaker alcoholvrij bier! Ontdek smaakvol genieten

Drink eens vaker alcoholvrij bier! Ontdek smaakvol genieten

Drink eens alcoholvrij

Het is natuurlijk een wonderlijke hobby dat bier brouwen. Echter zit je soms grotere hoeveelheden bier weg te drinken. Het kan dan geen kwaad om af en toe eens rustiger aan te doen door eens alcoholvrij bier te drinken.

Nu is het zelf brouwen van alcoholvrij bier voor de hobbybrouwer misschien best wel een uitdaging. Daarom is het goed dat steeds meer kleine brouwerijen kiezen om een alcoholvrij bier te brouwen. Voor de rest wordt ook het alcoholvrije vak van de supermarkt steeds uitgebreider met varianten zonder alcohol.

Over het alcoholvrij bier drinken heerst sinds enkele jaren gelukkig steeds minder een taboe. En het mooie is verder dat de kwaliteit van bijvoorbeeld alcoholvrij bier veel beter is dan als enkele jaren geleden. Dat laatste draagt natuurlijk ook weer bij aan de groeiende populariteit.

Dry January

Elke jaar is daar het moment van Dry January. Een maand waarbij het de bedoeling is dat je geen druppel alcohol drinkt. Let wel op dat je bij het drinken van sommige alcoholvrije dranken wel een hele klein percentage alcohol binnenkrijgt.

Dry January? Probeer dan zeker deze alcoholvrije bieren eens

Dry January? Probeer dan zeker deze alcoholvrije bieren eens

Al met al zijn er genoeg redenen om zo nu en dan eens langere tijd alcoholvrij bier te drinken. Zo schijnt het dus dat je conditie beter wordt en je jezelf fitter voelt als je geen alcohol meer drinkt. Het zijn overigens effecten waar ik wel benieuwd naar ben. Dus ik hoop dat het lukt om van mijn Dry January avontuur een klein verslag te doen.

Alcoholvrije drank wordt steeds beter

De technieken om bijvoorbeeld een alcoholvrij bier te brouwen worden steeds beter. Zo zijn er gisten die weinig tot geen alcohol produceren tijdens de fermentatie. Als alternatief is het ook mogelijk om alcohol te filteren met een speciaal membraan. Kortom: het produceren van onder andere alcoholvrij bier wordt dus steeds eenvoudiger.

Mijn verwachting is overigens dat de technieken nog beter worden en je dus echt zonder kwaliteitsverlies de alcohol weg kan halen. Ik hoop zeker wel dat deze verwachting uitkomt, want alcoholvrij bier drinken past goed in een gezondere en bewust levensstijl.

Dat is natuurlijk allemaal mooi nieuws, want je wilt in principe een goede vervanger voor je favoriete drank als je bewuster wilt drinken. En zo heb je dus een bewuste keuze uit goede alcoholvrij bier, maar ook de beste alcoholvrije wijn of zelfs whiskey zonder alcohol.

Kies dus bewust: drink alcoholvrij bier

Of je nu eens een maand zonder alcohol doet in januari of gewoon af en toe eens afwisselt tussen alcoholvrij en alcoholhoudend. Het kan dus geen kwaad om zo nu en dan bewuster te drinken.

Zelf ga ik komend jaar in januari weer de uitdaging aan. Maar dan probeer ik misschien zelfs ook de alcoholvrije varianten te laten staan. Want ook zonder de alcohol zitten er nog genoeg calorieën in het drankje. Dus zonder is misschien wel een gezondere keuze, maar het helemaal laten staan is misschien nog beter.

Genoeg plannen dus en hopelijk komt het er allemaal van. Maar na een decembermaand vol lekkernijen en goede drankjes is het voor mij wel tijd voor een kleine ‘reset’.Geef een reactie