Home / Overige Bierzaken / Beermosa recept: frisse hoptail voor de warme zomerdagen

Beermosa recept: frisse hoptail voor de warme zomerdagen

De beermosa met Tripel

De beermosa is de bierige variant van de mimosa een cocktail met Jus d’Orange en Champagne. In dit recept is de champagne vervangen door bier.

Dit recept is leuk voor de zomerse dagen. Van die warme dagen dat je iets lekkers wilt drinken om een gezellige BBQ te openen. De beermosa is een lekker en frisse cocktail.

Ik heb de beermosa gemaakt met de Tripel van Westmalle. Deze vond ik wat ingetogen en daarnaast haalt de Jus d’Orange het zware wat naar beneden. Het kruidige van de tripel is subtiel waar de nemen.

De volgende keer wil ik de tripel vervangen door een IPA te gebruiken. Ik kan me namelijk voorstellen dat de combinatie tussen de fruitige hoppen en het frisse karakter van de Jus d’Orange goed samen gaan.

Beermosa

Maak met dit recept een frisse cocktail.

Goed voor1 glas
TrefwoordenBiercocktail, hoptail
Soort gerechtAperitief
Totale bereidingstijd5 minuten

Wat heb je nodig

  • Jus d’Orange
  • Bier: Westmalle Tripel of een IPA
  • Schijfje citroen of en limoen

Stappenplan

  • Zet een mooi glas klaar
  • Schenk het voor tweederde vol met het bier
  • Top het vervolgens af met de Jus d’Orange
  • Snijd een inkeping in het schijfje citroen/limoen en plaats deze over de rand van het glas

Probeer dit recept zeker een keer uit. Bijvoorbeeld in de ochtend om iets leuks te vieren. Bij een BBQ of gewoon zomaar tussendoor, omdat het kan. Je leeft immers maar één keer, toch?

Vond je deze Beermosa lekker? Probeer dan ook eens een van de andere hoptails:



Geef een reactie