Home / Overige Bierzaken / Koffieliefhebber? Maak eens een espresso stout cocktail

Koffieliefhebber? Maak eens een espresso stout cocktail

De espresso stout cocktail

Ben jij een koffieliefhebber pur sang en kun je ook zo genieten van een goede stout? Dan is dit recept voor een espresso stout cocktail jou op het lijf geschreven.

In mijn zoektocht naar leuke en vooral eenvoudige recepten voor de zogenaamde beertails (lees: beer cocktails) kwam ik terecht op een receptje om een espresso stout cocktail te maken. Extra mooi detail is dat ik deze cocktail heb gemaakt op basis van mijn eerder gemaakte koffielikeur, super tof dus.

Eigenlijk zijn er ‘maar’ drie ingrediënten nodig voor deze cocktail: Lekker stevig stoutbier, espresso en koffielikeur. De espresso heb ik gemaakt met een french press (een zogeheten cafetière).

Het gebruikte bier

Voor het bier heb ik gekozen voor de bloedbroeder van de Kompaan brouwerij. Achteraf gezien was dit misschien niet de meest handige keuze. Zeker omdat dit bier geinfused is met port. De port moet dan weer opboksen tegen de koffielikeur. Helaas kwam ik hier later achter. Mijn tip is vooral een wat ‘neutralere’ stout te kiezen.

Ondanks het gekozen bier vond ik deze espresso stout cocktail zeer geslaagd. De koffie en het likeur haalt het juiste tonen in het bier wat meer omhoog. Met een goed hoog koffiegehalte is dit zeker een lekker bakkie om eens goed wakker te worden. Hehe, flauw.

Espresso Stout Cocktail Recept

Maak zelf een espresso stout beertail met dit recept

Goed voor1 glas
Totale tijd5 minuten
TrefwoordenBeertail, cocktail

Ingrediënten

  • Flesje stout bier
  • 15 ml afgekoelde espresso
  • 15 ml koffielikeur

Wat moet je doen?

  • Maak de espresso klaar en koel deze vervolgens af
  • Meng de juiste hoeveelheid espresso met de koffielikeur
  • Schenk het bier uit in een glas
  • Top het af met het espresso + likeur mengsel
  • Geniet ervan!

Disclaimer: Het bovenstaande recept is gebaseerd op een recept van BBC Food. Bonustip: zorg dat de espresso lekker sterk is dat maakt je espresso stout cocktail ook wat koffieachtiger.Geef een reactie