Home / Overige Bierzaken / Maart editie: het mini-magazine over hergebruik van gist

Maart editie: het mini-magazine over hergebruik van gist

Voor deze maand (maart) heb ik een drietal blogs over gist, maar vooral over het hergebruik ervan vertaald naar een compact magazine van maar liefst 13 pagina’s. Leer alles over het opnieuw gebruiken van gist.

Het was best spannend om mijn eerste editie van het hopblog mini-magazine online te knallen. Toch heb ik tot nu toe eigenlijk alleen maar positieve reacties ontvangen. Voldoende motivatie en aanleiding dus om een tweede editie uit te brengen.

Special over het hergebruik van gist

Aan de slag gaan met het opkweken van gist uit een commercieel flesje bier, zoals trappistenbier, kan best spannend zijn. Of wat te denken aan het oogsten van gist uit de koek op de bodem van het fermentatievat. Twee methodes om gist nogmaals te kunnen hergebruiken. En als je daarmee aan de slag wilt gaan dan is het wel handig om een giststarter te maken.

Ik hoop dat je met dit magazine in de hand (of op je scherm) een mooie volgende stap kunt zetten in een van de facetten in het bier brouwen. Het is namelijk best wel leuk om een gist nogmaals te gebruiken en te zien wat het effect is.

Op naar de volgende editie

Ik ben nu al aan het nadenken over het komende nummer. Vooralsnog zal deze zal in het teken komen te staan van het hebben van een hopplant. Want hoe zit het nu met je eigen hopplant in de tuin en wanneer kun je die mooie hopbellen gaan oogsten? Genoeg vragen dus om te beantwoorden in de komende editie.

Dat gezegd hebbende is het eerst even tijd om achterover te leunen met deze gratis editie over het hergebruiken van gist. Mocht je nu opmerkingen of vragen hebben, laat het me zeker even weten via de reacties.Geef een reactie