Home / Overige Bierzaken / Lees de hopblog mini-magazine: een special over maischen

Lees de hopblog mini-magazine: een special over maischen

Download de eerste editie van het Hopblog mini magazine.

De allereerste editie van hopelijk een lange reeks is daar: een special over het maischen. Drie geselecteerde blogposts zijn vertaald naar een compact magazine en dit magazine is gratis te downloaden.

Er zijn natuurlijk genoeg magazines over bier en het brouwen ervan. Daarom leek het me leuk om mijn eigen magazine daaraan toe te voegen. Want ruim zeven jaar schrijf ik nu over van alles wat te maken heeft met het brouwen van bier. Daarnaast vind je op hopblog ook steeds meer ook over zaken rondom bier zelf. Genoeg content dus om eens te bundelen als ‘magazine’.

Voor de komende tijd heb ik me voorgenomen om elke twee maanden een drietal schrijfsels wat extra liefde te geven. In elk mini-magazine vind je enkele artikelen die gaan over een specifiek onderwerp. De eerste editie staat in het teken van het maischen.

Special over maischen

De eerste uitgave staat zoals gezegd in het teken van het maischen: wat is het, waar moet je op letten, welk maischschema moet je gebruiken en de kennismaking met het dubbel maischen. Er is wat dat betreft eigenlijk best wel veel te leren en te ontdekken over deze belangrijke stap in het brouwproces.

What’s next??

In de tweede editie (maart) wil ik je wat meer gaan leren over het opkweken van commercieel gist, het oogsten en hergebruiken van gist en natuurlijk het maken van een giststarter. Mijn idee is om je een goede basis te geven over de volgende stap die je kunt zetten in het (her)gebruik van gist. In mijn ogen hoeft gist namelijk niet zo spannend te zijn!

Even stilstaan bij de eerste editie

Laten we vooral het glas eens even heffen! Vooruit kijken is natuurlijk leuk, maar ik wil zelf wel even stilstaan bij de huidige editie. Het idee zat namelijk al een tijdje in mijn hoofd en de uitwerking stemt me eigenlijk vooral met heel veel trots. Bovendien vind ik het mooi om eens iets gratis weg te mogen geven, hoe klein het ook maar moge zijn… Cheers!Geef een reactie