Home / Overige Bierzaken / Snakebite cocktail, mix van een lager met cider

Snakebite cocktail, mix van een lager met cider

Een snakebite, gemaakt met cider en lagerbier

Ken je de snakebite cocktail al? Met deze Engelse cocktail combineer je eenvoudig twee dranken tot een frisse hoptail. Het enige dat je nodig hebt is een lager bier en een cider.

Ik mag graag genieten van een lekkere frisse hoptail. Zo ontdekte ik niet heel lang geleden de Snakebite cocktail. Hierbij worden zoals in de introductie al gezegd een lager met een cider gemixed. Het resultaat is een lekkere en frisse cocktail.

Helaas is Nederland geen echt ciderland. Daarom ben ik voor deze Snakebite cocktail gegaan voor een commerciële versie van deze appeldrank, namelijk de Apple Bandit. Om het uiteindelijke drankje toch een soort van ‘crafty’ touch te geven heb ik de Budweiser laten staan. In plaats daarvan is mijn oog gevallen op de Lost Lager van Brewdog. Qua craft bier misschien een beetje discutabel, maar goed.

Snakebite cocktail recept

Een heerlijke hoptail gemaakt van een lagerbier en een appelcider.

Goed voor2 glazen
Soort gerechtAperitief
TrefwoordenBiercocktail, hoptail, cocktails
Totale bereidingstijd2 minuten

Wat heb je nodig

  • Flesje of blikje lager bier
  • Flesje appel cider

Wat moet je doen

  • Vul een goed koel glas voor de helft met het lager bier
  • Top het glas vervolgens af met de cider

Mocht je zelf de tijd hebben en willen kiezen voor een zelfgemaakte cider, probeer dan eens mijn Lazy Cider recept. Als je dat vervolgens combineert met een zelfgebrouwen lager, dan kun mag je met recht zeggen dat deze Snakebite helemaal zelfgemaakt is.

Variatie op de Snakebite cocktail

Wist je trouwens dat als je het lagerbier vervangt door een stout, bijvoorbeeld een Guinness, dat je dan eindigt met een Poor Man’s Black Velvet. Ook leuk om eens te proberen.

Poor Man’s Black Velvet, cocktail op budget

Poor Man’s Black Velvet, cocktail op budget

Vond je deze Snakebite lekker? Probeer dan ook eens een van de andere hoptails:Geef een reactie