Home / Overige Bierzaken / Poor Man’s Black Velvet, cocktail op budget

Poor Man’s Black Velvet, cocktail op budget

Poor Man's Black Velvet cocktail

De Black Velvet cocktail is een mix van Guinness, of een ander stout bier, met een bruisende wijn zoals Champagne. In de Poor Man’s Black Velvet is de champagne vervangen door cider.

Wil je feestelijk genieten van een hoptail, dan kan ik sowieso wel de Black Velvet aanraden. Maar het is ook wel leuk om hierop de varieren door de champagne te vervangen door appel cider. Beide dranken vormen qua kleur bovendien een mooi contrast.

Ga je de Poor Man’s Black Velvet dan is mijn tip vooral om het af te toppen met een lepel. Hierdoor zorg je ervoor dat de Guinness zich niet al te extreem vermengd met de cider. Wat je krijgt is een mooie laag bovenop de cider.

Eerder maakte ik al een Snakebite en daar ben ik gegaan voor Apple Bandit. Helaas is er qua keuze niet veel voorhanden in de supermarkt. Daarom ben ik voor deze hoptail ook gegaan voor deze cider. Als je zelf wat handiger bent, dan kun je ervoor kiezen om de cider zelf te maken. Bijvoorbeeld met mijn Lazy Cider recept.

Voor het bier zelf ben ik overigens gegaan voor het welbekende Guinness. Zo is deze cocktail eigenlijk ook ooit zo bedoeld en het bier is verder overal wel te verkrijgen. Natuurlijk kun je variëren met een andere stout, denk bijvoorbeeld aan de Extra Stout van Jopen.

Poor Man’s black velvet recept

Een heerlijke hoptail gemaakt van Guinness en een appelcider.

Goed voor2 glazen
Soort gerechtAperitief
TrefwoordenBiercocktail, hoptail, cocktails
Totale bereidingstijd2 minuten

Wat heb je nodig

  • Flesje of blikje stout bier (bijvoorbeeld Guinness)
  • Flesje appel cider

Wat moet je doen

  • Vul een goed koel glas voor de helft met de cider
  • Top het vervolgens voorzichtig af met het bier

Alternatief voor de Poor Man’s Black Velvet

Qua kleur contrast is het donkere bier in combinatie met het lichte cider een genot voor het oog. Maar misschien houdt je niet zo van Guinness, dat kan. In dat geval kun je ervoor kiezen om lager bier te gebruiken. In dat geval maak je een Snakebite cocktail.

Snakebite cocktail, mix van een lager met cider

Snakebite cocktail, mix van een lager met cider

Is deze Poor Man’s Black Velvet goed bevallen? Probeer dan ook eens een van de andere hoptails:Geef een reactie