Home / Genieten van bier / Speciaalbier ontdekken? Dit is voor mij de beste manier

Speciaalbier ontdekken? Dit is voor mij de beste manier

My Dear Beer - Leuke manier om speciaalbier te ontdekken

Met al het geweld in de wereld van speciaalbier is het soms toch best lastig om de echte pareltjes te vinden. Gelukkig heb ik onlangs een goede manier ontdekt om zelf het beste speciaalbier te ontdekken.

Ik vind het altijd leuk om zelf op zoek te gaan naar de voor mij onbekende bieren. Of dit nu in een supermarkt, een speciaalzaak of juist online is. Het ontdekken van speciaalbier is voor mij gewoon een erg leuke bezigheid. Toch vind ik het steeds lastiger worden om deze ontdekkingstocht te doorlopen.

Regelmatig denk ik iets nieuws ontdekt te hebben, maar dan is gewoon het etiket vernieuwd. Daarnaast is de hoeveelheid nieuw bier dat continu wordt gebrouwen best indrukwekkend. Het geeft vaak keuzestress en dan weet ik het gewoon even niet meer.

Onbezorgd speciaalbier ontdekken wordt in mijn ogen steeds lastiger en ik ben daarom altijd op zoek naar leuke manieren om mijn Untappd een hoger niveau te tillen.

Het speciaalbier abonnement

Niet zo heel lang heb ik gelukkig een prima manier gevonden om leuke bieren te mogen ontdekken: het bierabonnement. Hierbij krijg je elke maand enkele bieren thuisgestuurd. Daarbij is het elke keer weer een verrassing wat je gaat ontvangen. Het mooie is dus dat je zelf niet meer de keuzestress hebt, maar wel het plezier van het ontdekken.

Er zijn op dit moment verschillende aanbieders van zulke abonnementen, maar voor mij springt My Dear Beer er wel uit. Dit komt ten eerste omdat ze voor mij uit de buurt (Nijmegen) komen. Daarnaast worden de pakketten op een sociale werkplaats ingepakt en dat maakt het maatschappelijk verantwoord. Ik vind dat zelf een grote pre, elke bestelling geeft de keten dus meerwaarde.

Het draait vooral om de beleving

Als je elke maand iets ontvangt, dan wil je natuurlijk ook wel iets van toegevoegde waarde krijgen. Ik vind dat My Dear Beer hier goed in slaagt. In elke doos worden de bieren uitvoerig beschreven. Je leest over de smaak en geur en daarnaast krijg je per bier wat een of meerdere food-pairing tips. Dit maakt de beleving wat mij betreft net iets meer. Zeker als je het vergelijkt met de slijter waarbij je een bier meestal vooral op uiterlijk meeneemt.

Welke speciaalbieren ontdekken?

In de maanden dat ik het abonnement ontvang heb ik al enkele mooie speciaalbieren mogen ontdekken. Zo was er afgelopen maand de Hakuna Batatta van Dutch Bargain. Een alcoholvrij bier dat is gebrouwen met zoete aardappelen. Erg duurzaam, zeker omdat de aardappelen anders waren weggegooid.

Verder was de Colombo van Rimor een goede eerdere kennismaking met een voor mij onbekende brouwerij. Net als de Electric Circus van Two Tribes uit London. Nooit eerder van gehoord, maar erg lekker bier. Ditzelfde had ik ook bij de Kaartkijker van Seagull Brewing. De brouwerij heb ik in het verleden wel eens voorbij zien komen, maar ik had nog nooit iets van gedronken.

Laat je vooral verrassen

Elke maand is dus een verrassing. My Dear Beer slaagt er wat mij betreft zeker in om elke maand een diverse selectie te maken waarbij je gegarandeerd wordt verrast. Daarom is het voor mij een prima manier om nieuwe speciaalbieren te ontdekken. Je hoeft er dus eigenlijk helemaal niets voor te doen! Wat mij betreft een grote aanrader dus!

Bestel nu met korting

Ben je ook overtuigd van My Dear Beer? Profiteer nu van 25% korting op de eerste maand! Gebruik hiervoor de kortingscode: hopblog2524



Geef een reactie