Home / Genieten van bier / Het bierabonnement: ontdek eenvoudig nieuwe bieren

Het bierabonnement: ontdek eenvoudig nieuwe bieren

Het bierabonnement is een goede manier om nieuwe bieren te ontdekken.

In een tijd dat we overal wel een abonnement voor hebben is er ook nog eens de mogelijkheid tot een bierabonnement. Een manier waarbij je vaak maandelijks een aantal bieren thuisgestuurd krijgt.

Tegenwoordig is er overal wel een abonnement voor. Je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het bestaat wel. Denk bijvoorbeeld eens aan die dozen vol etenswaar om lekkere gerechten mee te maken. Zo hoef je zelf niet na te denken over wat je gaat koken. Datzelfde is er dus ook voor bier, natuurlijk!

Er zijn op dit moment in Nederland verschillende aanbieders actief die je elke maand, of elke twee maanden, een doosje vol met speciaalbier sturen. Naast de bieren ontvang je ook meer details over de bieren zelf en vaak ook nog eens bierproef formulieren om zo proefnotities op te schrijven.

Nieuwe bieren ontdekken

Je weet van te voren eigenlijk nooit wat je precies gaat ontvangen. Juist daarom is zo’n bierabonnement een prima manier om nieuwe bieren te ontdekken. Met al deze bieren kun je vervolgens prima je untappd verder uitspelen.

Doordat je zelf de keuze niet hoeft te maken, misschien alleen een keuze in smaakprofiel, ontdek je dus bieren die je misschien zelf nooit had gekocht. Dit maakt dus dat je uiteindelijk verrassende craft bieren mag drinken. Prima reden dus om zo’n abonnement af te sluiten.

Mijn ervaringen met een bierabonnement

Zelf heb ik goede ervaringen met My Dear Beer uit Nijmegen. Ze hebben leuke doosjes met interessante bieren. Daarnaast krijg je bij de bieren extra informatie en interessante food pairing tips.

Een andere aanbieder die ik een keer heb mogen proberen is Beer in a Box. Ook dit abonnement komt met verrassende bieren die vergezeld zijn mijn extra details en proefformulieren. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Waarom kiezen voor een bierabonnement?

Er zijn wat mij betreft verschillende redenen om te kiezen voor een bierabonnement. Zo is er het verrassingseffect, dit komt doordat je niet weet wat je gaat krijgen. Hierdoor drink je misschien zelfs bieren die je anders zelf misschien niet zo snel had gekozen. Daarnaast is er altijd weer die nieuwsgierigheid naar de volgende editie. Ten slotte heb je ook nog een stukje gemak: je hoeft namelijk zelf de deur niet uit.

Enige nadelen die ik kan bedenken zijn de mogelijke kosten. Je betaalt voor een dienst, dus vaak ben je ietsje duurder uit. Verder loop je het risico om bieren te ontvangen die je al eerder hebt gedronken. Dat is vooral voor de “ik wil unieke bieren drinken” liefhebber een mogelijk nadeel.

Zelf zou ik zeggen: probeer vooral eens een abonnement en proef hierdoor nieuwe bieren!Geef een reactie