Home / Overige Bierzaken / Achter de schermen bij een brouwblog

Achter de schermen bij een brouwblog

Een brouwblog: Het schieten van een foto.

Ik ben nu 3,5 jaar bezig met dit blog en ik het leek me wel aardig om een kijkje achter de schermen te geven. Want hoe gaat dat nu met zo’n brouwblog?

Eind 2016 ben ben ik begonnen met hopblog, omdat ik me wilde verdiepen in het echte hobbybrouwen. Door erover te schrijven moest ik er wel over leren. Dat was mijn voornaamste reden om te beginnen.

Het is daarnaast ook super tof om anderen te motiveren om zelf te gaan brouwen. In mijn omgeving zijn nu al verschillende mensen begonnen met brouwen, echt super.

Onderwerpen verzinnen

Ik heb gelukkig gemerkt dat er vele richtingen zijn met het brouwen en juist daarom zijn de mogelijkheden om erover te schrijven ook best groot. Je kunt goed de diepte in met ingrediënten, maar je kan ook bijvoorbeeld gist gaan opkweken om nogmaals te gebruiken.

Voor mij persoonlijk is er aan onderwerpen geen gebrek. Elk jaar stel ik mezelf namelijk een aantal ‘brouwdoelen’. Deze doelen vertalen zich tot onderwerpen op dit blog. Voor dit jaar heb ik onder andere de volgende doelen gesteld:

Deze doelen komen dus de komende tijd terug als posts op dit mooie brouwblog.

Het schrijven

Ik schrijf vooral over mijn hobby, dus ik zie het schrijven ook als een hobby. Onderwerpen die ik heb leg ik altijd vast in een lijst (met onderwerpen). Soms begin ik met schrijven en dan heb ik vrij vlot een post klaar. Heel soms lukt dit gewoon niet en dan blijft er een half afgeschreven artikel liggen.

Zo nu en dan spit ik de lijst met ongepubliceerde artikelen door, want het zijn er toch wel wat, en probeer ik een item alsnog publiceerbaar te maken. Het is namelijke zonde om pareltjes te laten liggen.

Foto’s maken

Okay, het is publiceerbaar en nu? Kwestie van foto’s schieten. Ik vind het vrij belangrijk om zelf begeleidende foto’s te maken. Ik doe dit vooral tijdens het brouwen. Van alles wat ik doe maak ik foto’s en de beste komen in mijn bibliotheek terecht.

Voor de biertjes die ik review ligt ik dus soms echt in het gras om een leuke foto te schieten. Eigenlijk is dit gewoon heel leuk om te doen en het maakt me niet uit wat anderen daarvan vinden. Ik heb er plezier in en daar gaat het om. Zo ben ik heel erg trots op de foto van de lagunitas IPA.

De IPA van Lagunitas
De foto genomen van de Lagunitas IPA

De publicatie

Dan is zo’n post dus echt klaar om te publiceren. Dit gebeurd dan ook, maar soms wel gepland. Ik probeer met mijn proefnotities toch een publicatieschema te hanteren.

Na de publicatie is het kwestie van delen op Facebook, Twitter en Pinterest, zodat de wereld op de hoogte is.

Uiteindelijk is het verder een kwestie van onderhoud, soms kleine stukjes herschrijven voor de zoekmachines of juist twee blogs samenvoegen tot eentje.

Heb je nog vragen? Stel ze dan vooral in de comments.Geef een reactie