Home / Genieten van bier / Bier adventskalender kopen? Hét overzicht van 2024

Bier adventskalender kopen? Hét overzicht van 2024

Adventskalender van Beery Christmas uit 2022

Ik sluit elk jaar in de december altijd weer af met een ware bier adventskalender. Zo geniet ik namelijk 24 dagen lang elke dag weer van een mooi bier. Er tegenwoordig wel veel keuze, dus welke moet je nu hebben?

Jaren geleden ben ik ooit eens begonnen met de bier adventskalender van Hopt. Het was een adventskalender waarin veel exclusief gebrouwen bier in te vinden was. Erg tof en daarom ook erg jammer dat ze ermee gestopt zijn. De focus ligt tegenwoordig op fustjes voor de thuistap.

Voor mij is het grootste genieten vooral als ik dit samen kan doen met anderen. Dat hoeft eigenlijk niet eens bij elkaar in dezelfde ruimte te zijn. De ervaring dat vrienden dezelfde box thuis hebben staan en vervolgens inchecken op bijvoorbeeld untappd. Een Whatsappje met de mening over het bier van de dag maakt het dan weer af. Zo’n adventskalender is toch wel de belevenis, het delen van de pareltjes en het droppen van de eventuele teleurstellingen.

Wat is een bier adventskalender?

Bij een bier adventskalender open je de eerste 24 dagen van december elke dag vakje. Achter dat vakje vind je vervolgens een speciaalbier. Er zijn verschillende aanbieders van deze hoppige adventskalender en een aantal ervan weet veel onbekend bier in de box te krijgen. Het is dus een erg leuke manier om speciaalbier te ontdekken.

Zoals je ziet is het concept te vergelijken met de adventskalender van vroeger, waarbij je elke dag een vakje mag openen om er vervolgens een chocolaatje uit te mogen halen. Zelf ben ik hier als kind zijnde mee opgegroeid. Ik zie de bier adventskalender daarom als de verrassende variant voor volwassenen.

Welke adventskalender moet je nu kiezen?

Er zijn de afgelopen jaren vele aanbieders van bier adventskalenders bijgekomen. Zo heb ik jaren gekozen voor de Beery Christmas van Hopt. Vorig jaar heb ik me prima vermaakt met de versie van Mister Hop en daarom heb ik ook voor dit jaar gekozen voor die van Mister Hop.

Welke box jij moet kiezen hangt natuurlijk ook weer af van jouw budget. Je bent voor een unieke box al snel zo’n 80 tot 100 euro kwijt. Er zijn ook varianten die beginnen vanaf de 130 – 150 euro. Vraag jezelf vooral af: wat is al dat speciaalbier jouw waard?

Hieronder vind je een overzicht, dat hopelijk snel mag groeien met daarin de aanbieders met de bekende prijs. Let op: Op dit moment worden veel bier adventskalenders als pre-order met korting aangeboden. Pak dus vooral dat voordeel als het kan!

AanbiederPrijsLink
Beer Dudes79,00Bekijken
BeerinaBox97,00Bekijken
Beerrepublic.eu79,99Bekijken
Bierista74,99Bekijken
Dare to drink DifferentBekijken
Frontaal brewing49,95Bekijken
Hellobier74,99Bekijken
Mister Hop99,95Bekijken
Moersleutel179,00Bekijken
My Dear Beer160,00Bekijken
Ondernulpuntvijf85,00Bekijken
vandeStreek bier89,95Bekijken
De komende tijd zal ik dit overzicht blijven uitbreiden, laatste update 08-09-2024.

Voor welke kalender ga jij?

Wil je Untappd echt verder uitspelen, dan is zo’n bier adventskalender de uitgelezen kans. De meeste aanbieders proberen er namelijk echt iets speciaals in te doen. Het is dus echt een leuke manier om nieuwe bieren te ontdekken.

Okay, dan nu de slotvraag: voor welke bier adventskalender ga jij? Laat het zeker in de reacties achter.



Geef een reactie