Home / Bierige mening / My Dear Beer: mijn eerste kennismaking met een bierabonnement

My Dear Beer: mijn eerste kennismaking met een bierabonnement

My Dear Beer, laat jou proeven.

In al het speciaalbier geweld om ons heen is het af en toe ook eens lekker om te gaan voor gemak. Dit kan bijvoorbeeld door het bierabonnement van My Dear Beer. Het is daarom tijd voor een eerste kennismaking met die maandelijkse bierabonnement.

Ik juich lokale initiatieven op het gebied van bier altijd toe. Of het nu gaat om een brouwerij zoals Oersoep of Mannenpap of juist om iets anders dat in het teken staat van bier. Zo kwam ik terecht bij My Dear Beer, een aanbieder van onder andere bierabonnementen. Elke maand ontvang je in de vorm van een abonnement een pakketje met daarin 3, 6, 12 of 18 bieren. Erg leuk natuurlijk!

Wie is My Dear Beer?

Achter het bedrijf My Dear Beer zit Lennard Terlouw, hij is sinds de oprichting in 2019 begonnen met onder andere het verkopen van een maandelijks bierpakket. Naast het abonnement verzorgt het bedrijf ook bierproeverijen op locatie en bierpakketten op maat.

In 2022 zag ik op Instagram zelfs een bierpakket voorbij komen dat speciaal gericht was op de Nijmeegse Vierdaagse. In dat pakket zat een speciaal gebrouwen vierdaagsebier door de brouwerijen uit Nijmegen.

Wat ik verder ook mooi vindt is dat de bieren worden ingepakt op een sociale werkplaats, dat maakt My Dear Beer namelijk ook weer maatschappelijk verantwoord.

Het bierabonnement

Bij het aanmelden voor het My Dear Beer bierabonnement kun je opgeven welke bierstijlen je voorkeur hebben. Deze keuze is aan basis van smaakprofielen. Aan de hand hiervan krijg je dus maandelijks een pakketje met bieren thuisgestuurd. Naast de stijlen, kun je ook aangeven hoeveel bieren je elke maand wilt ontvangen.

In het eerste bierpakketje dat ik heb ontvangen zaten de volgende bieren:

  • Uiltje – Juicy Lucy, een NEIPA van 5,5%
  • Berging Brouwerij – Lentebier van 4,3%
  • Borst Bier – Wilskrachtig Wit van 5,2%
  • Frontaal – Kia Ora, een New Zealand IPA van 5,5%
  • Guilty Monkey – Scotch Ale van 8%
  • Vet&Lazy – St. Gruinefort, een blond van 6,7%

Over het algemeen durf ik wel te zeggen dat deze eerste bieren qua bierstijlen prima passen bij het voorjaar dat nu gaande is. Het is erg divers en allemaal even smaakvol. Hier heeft My Dear Beer in mijn ogen een prima keuze gemaakt.

Brochure met daarop meer informatie over het pakket.
Brochure met daarop meer informatie over het pakket.

Foodpairing suggesties

Bij het ontvangen pakket zit ook een brochure met daarop details over de bieren zelf. Zo staan het aroma en de smaak beschreven. Dat maakt het proeven wat interessanter natuurlijk. Daarnaast zijn er ook foodpairing suggesties beschreven. Normaal gesproken zou ik deze links laten liggen, maar ik heb dit keer gelijk even de proef op de soms genomen en twee van de suggesties ter harte genomen.

Zo heb ik de Wasabi Crackers naast de Juicy Lucy van het Uiltje gezet. Het is ook bijzonder om te ervaren dat de NEIPA het pittige van de wasabi afzwakt en daarmee in balans brengt. In mijn ogen is dit een geslaagde combinatie.

De Kia Ora van Frontaal is lekker bij een romige kaasplank. Nu ben ik zelf niet de grootste kaasliefhebber, dus ik heb in dit geval gekozen voor een ‘doorsnee’ brie. Wat ik heb gemerkt met deze pairing is dat de brie het bittere van het bier wat doet afvlakken en het daarmee subtieler maakt. Het romige van de kaas komt daarnaast ook beter tot zijn recht.

My Dear Beer: echte aanrader!

Al met al vind ik dit eerste pakket van My Dear Beer een goede eerste kennismaking. Ik kan om eerlijk te zijn nu al niet wachten op de volgende editie. Zeer benieuwd naar welke bieren ik dan mag gaan drinken en welke foodpairings ik daarmee kan maken.

Overigens is het abonnement ook leuk om iemand eens cadeau te doen. Bijvoorbeeld met moederdag of vaderdag. Vind je het abonnement qua kosten wat te veel, dan kun je natuurlijk ook een fraai cadeaupakket bestellen.

Bestel nu met korting

Heb ik je overtuigd van My Dear Beer? Profiteer nu van 25% korting op de eerste maand! Gebruik daarvoor de kortingscode: hopblog2524Geef een reactie