Keuzes maken bij Mr. Hop in Venray

Mister Hop in Venray

Mocht je ooit in het Limburgse Venray komen, dan is het zeker de moeite waard om even te stoppen bij Mr. Hop. Het grote assortiment van 1.400 bieren maakt dat je continue keuzes moet maken.

In 2017 is de winkel Mr. Hop geopend en niet veel later volgde de webshop. Voor mij is de winkel het voorbeeld van hoe je met passie (vooral online) marketing voert. Ze doen dit zo goed dat ik wel durf te zeggen dat bierminnend Nederland en hoogstwaarschijnlijk ook Belgiƫ de winkel kent.

Regelmatig zie ik op Instagram en op de Beer Geeks Facebook pagina foto’s voorbijkomen van dozen met F*ck wine en handgeschreven briefjes. Het feit dat mensen dit delen betekent gewoon dat je iets goeds doet als winkel.

De opvallende f*ck wine doos van Mr. Hop

Het assortiment

Zoals gezegd heeft Mr. Hop een assortiment van ruim 1.400 bieren. Een klein deel hiervan zijn de doorsnee bieren, zoals bijvoorbeeld Westmalle en St. Bernardus. Verder hebben ze voor de echte beergeek ook de wat bijzondere bieren waaronder die van de Struise brouwers, Evil Twin of Omnipollo.

Wat voor mij persoonlijk heel gaaf is, vooral ook omdat ik in de buurt (20 minuten rijden) woon, is het assortiment lokale bieren. Ze verkopen er bijvoorbeeld d’Ooijevaer uit Gennep, de Grieze uit Oostrum en Mannenpap uit Nijmegen.

Fysieke Winkel

Bij Mr. Hop werkt zeer vriendelijk personeel. De keren dat ik er was werd ik vrij vlot na binnenkomst gevraagd of ik het kon vinden. En dat ze er voor me zijn als ik hulp nodig heb. Dat geeft gewoon een welkom gevoel.

Wat me gelijk opviel was het erepodium waar bepaalde bieren specifiek worden uitgelicht. De winkel is industrieel ingericht en voelt ruim aan. Er is een rangschikking gemaakt per biertype: alle blond bieren bij elkaar, maar ook de IPA’s en alle andere soorten hebben een eigen rek.

Naast de ‘gewone’ bieren heeft Mr. Hop ook een kelder. Hier liggen bewaarbieren te wachten op een nieuwe eigenaar. Echt super gaaf.

Webshop

Wil je liever online bier bestellen, dan is de webshop van Mr. Hop zeker een aanrader. De online shop heeft een functie die voor de beergeek uitermate handig is: de Untappd koppeling. Je koppelt je Untappd profiel en vervolgens kun je alle bieren filteren die je al eens gedronken hebt. Ideaal als je niets dubbel wilt drinken.

Mijn laatste aankoop dateert van april dit jaar (2020) en mijn bestelling was eigenlijk vrij vlot na plaatsen al klaar voor verzending en de dag erna had ik hem al in huis. Dit is gewoon snel, als je het mij vraagt.

Handgeschreven briefje bij mijn recente bestelling bij Mr. Hop

Bij mijn bestelling zat natuurlijk het handgeschreven briefje, wat stickers en als klap op de vuurpijl een extra flesje bier: Struise Pannepot 2017. Dit bier was dezelfde dag nog afgevuld bij proeflokaal Goesting. Dat zijn de leuke extra’s!

Tenslotte

Het grote assortiment, de snelle levering en de manier van communiceren maakt dat ik Mr. Hop van harte aanbeveel. Of je nu op zoek bent voor jezelf of naar een bier cadeau voor iemand anders.Geef een reactie

Blijf op de hoogte!

Wil jij zo nu en dan updates ontvangen over nieuwe artikelen op Hopblog.nl? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!