Home / Bierige mening / Keuzes maken bij Mr. Hop in Venray

Keuzes maken bij Mr. Hop in Venray

Mister Hop in Venray

Mocht je ooit in het Limburgse Venray komen, dan is het zeker de moeite waard om even te stoppen bij Mr. Hop. Het grote assortiment van 1.400 bieren maakt dat je continue keuzes moet maken.

In 2017 is de winkel Mr. Hop geopend en niet veel later volgde de webshop. Voor mij is de winkel het voorbeeld van hoe je met passie (vooral online) marketing voert. Ze doen dit zo goed dat ik wel durf te zeggen dat bierminnend Nederland en hoogstwaarschijnlijk ook België de winkel kent.

Regelmatig zie ik op Instagram en op de Beer Geeks Facebook pagina foto’s voorbijkomen van dozen met F*ck wine en handgeschreven briefjes. Het feit dat mensen dit delen betekent gewoon dat je iets goeds doet als winkel.

De opvallende f*ck wine doos van Mr. Hop

Het assortiment

Zoals gezegd heeft Mr. Hop een assortiment van ruim 1.400 bieren. Een klein deel hiervan zijn de doorsnee bieren, zoals bijvoorbeeld Westmalle en St. Bernardus. Verder hebben ze voor de echte beergeek ook de wat bijzondere bieren waaronder die van de Struise brouwers, Evil Twin of Omnipollo.

Wat voor mij persoonlijk heel gaaf is, vooral ook omdat ik in de buurt (20 minuten rijden) woon, is het assortiment lokale bieren. Ze verkopen er bijvoorbeeld d’Ooijevaer uit Gennep, de Grieze uit Oostrum en Mannenpap uit Nijmegen.

Fysieke Winkel

Bij Mr. Hop werkt zeer vriendelijk personeel. De keren dat ik er was werd ik vrij vlot na binnenkomst gevraagd of ik het kon vinden. En dat ze er voor me zijn als ik hulp nodig heb. Dat geeft gewoon een welkom gevoel.

Wat me gelijk opviel was het erepodium waar bepaalde bieren specifiek worden uitgelicht. De winkel is industrieel ingericht en voelt ruim aan. Er is een rangschikking gemaakt per biertype: alle blond bieren bij elkaar, maar ook de IPA’s en alle andere soorten hebben een eigen rek.

Naast de ‘gewone’ bieren heeft Mr. Hop ook een kelder. Hier liggen bewaarbieren te wachten op een nieuwe eigenaar. Echt super gaaf.

Webshop

Wil je liever online bier bestellen, dan is de webshop van Mr. Hop zeker een aanrader. De online shop heeft een functie die voor de beergeek uitermate handig is: de Untappd koppeling. Je koppelt je Untappd profiel en vervolgens kun je alle bieren filteren die je al eens gedronken hebt. Ideaal als je echt niets dubbel wilt drinken.

Mijn laatste aankoop dateert alweer van april dit jaar (2020) en mijn bestelling was eigenlijk vrij vlot na plaatsen al klaar voor verzending en de dag erna had ik hem al in huis. Dit is gewoon snel, als je het mij vraagt.

Handgeschreven briefje bij mijn recente bestelling bij Mr. Hop

Bij mijn bestelling zat natuurlijk het handgeschreven briefje, wat stickers en als klap op de vuurpijl een extra flesje bier: Struise Pannepot 2017. Dit bier was dezelfde dag nog afgevuld bij proeflokaal Goesting. Dat zijn de leuke extra’s!

De bierclub: elke maand nieuwe bieren ontvangen

Voor zo’n 39,95 per maand kun je lid worden van de Mister Hop bierclub. Je ontvangt als clublid elke maand zo’n 10 bieren. Zo ontdek je dus eenvoudig de nieuwste bieren en verbreed je daarmee jouw eigen horizon op het gebied van bier. Dit is in mijn ogen wel een erg leuke manier om zonder al te veel moeite kennis te maken van al het nieuws uit de craft bier wereld.

Adventskalender van Mr. Hop

Sinds 2023 bestel ik de adventskalender van Mr. Hop. Zo bestaat de box volledig uit bier afgevuld op blik en daarnaast is de inhoud zeer divers te noemen. Zo passeren best veel Nederlandse bieren de revu. Daarnaast is het ook erg tof om te zien dat ook enkele bieren speciaal zijn gebrouwen voor deze adventskalender.

Voor mij heeft de adventskalender is een behoorlijk funfactor. Zo tel je van 1 december af tot en met de 24ste af naar kerst. Bovendien wordt je elke dag wel weer verrast met een uniek bier. Het is daarom dus een erg leuke manier om nieuwe bieren te ontdekken.

Tenslotte

Het grote assortiment, de snelle levering en de manier van communiceren maakt echt dat ik Mr. Hop van harte aanbeveel. Of je nu op zoek bent voor jezelf of naar een bier cadeau voor iemand anders.

Wil je een keer langsgaan bij Mr. Hop? Ze zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres van de hopbaas is Keizersveld 25-A, 5803 AM Venray.Geef een reactie