Bier pannenkoeken, bak ze zelf

Recept voor lekkere bier pannenkoeken

Ik mag graag een goed glas bier drinken, maar ook een smaakvolle pannekoek sla ik niet snel af. Waarom niet het beste van de twee werelden verenigen door bier pannenkoeken te bakken?

Ik vind het leuk om te experimenteren met bier en zeker ook om er mee te koken Zo heb ik eerder eens een biercake gebakken en daarnaast ben ik begonnen met het maken van hoptails (cocktails met bier). Het bakken van pannenkoeken met een wat zwaarder biertje stond eigenlijk ook hoog op mijn lijst om eens te proberen.

Basis van de bier pannenkoeken

Thuis hebben we eigenlijk een basis recept om pannenkoeken te bakken. Normaal gebruiken we 500 ml melk, 3 eieren en 250 gram bloem om het beslag te maken. Dus waarom niet een deel vervangen door bier. Zo gezegd zo gedaan.

Voor het recept ben ik uitgegaan van een trappistenbier, in dit geval de Zundert 10 van brouwerij de Kievit.

Bier pannenkoeken recept

Maak zelf lekkere bier pannenkoeken

TrefwoordenPannekoeken, bier
CategorieLunchgerecht, avondeten
Voorbereidingstijd10 minuten
Goed voor 6 – 8 pannenkoeken
Totale tijd15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 250 ml donker bier (bijvoorbeeld de Zundert 10)

Wat moet je doen

  • Mix alle ingrediënten door elkaar tot een mooi glad beslag
  • Verwarm wat (zonnebloem) olie in de pan
  • Voeg een lepel van het beslag toe aan de pan
  • Bak de pannenkoek aan beide zijden goed bruin
  • Klaar!

Wil je wat variëren met het recept? Voeg dan een kleine hoeveelheid bruine basterdsuiker toe. Dit geeft de bier pannenkoeken een extra lekkere touch.

Next level bier pannenkoeken

Wil je het recept naar een hoger niveau tillen, dan kun je overwegen om de bloem (deels) te vervangen voor bierbostel. Altijd leuk om met restproducten van het brouwproces te werken. Ik voel in ieder geval een nieuw recept aankomen…


Geef een antwoord