Leer alles over het zelf brouwen van bier

Deze brouwboeken moet je gelezen hebben

| geschreven door Andy Meerwaldt
Mooie tips voor brouwboeken.

Ben je op zoek naar een goed boek over brouwen? Bijvoorbeeld voor jezelf of om een ander cadeau te doen. Ik heb een aantal tips van boeken waarvan ik denk: deze moet je lezen!

Staat de kerst voor de deur en zoek je een leuk boek over brouwen van bier? Of is er iets anders te vieren en wil je jouw vader, moeder, geliefde of wie dan ook verrassen met iets leuks? Met deze aanbevelingen stijg jij boven alle verwachtingen uit.

Gelukkig zijn er niet zo heel veel boeken die gaan over het brouwen van bier en de meeste boeken vertellen eigenlijk ook wel hetzelfde. Toch zijn er een aantal brouwboeken die ik met alle liefde kan aanbevelen.

Zelf bier brouwen doe je zo

Voorkant van het boek: Zelf bier brouwen doe je zo.
Het boek zelf bier brouwen doe je zo.

Dit is boek is geschreven door Matthieu Goemaere, Linda Louis en Thomas Mousseau. Het is voor mij een van de eerste boeken over het brouwen van bier dat ik gelezen heb.

Het boek zelf bier brouwen doe je zo is geschikt voor de beginnende brouwer en bevat helder beschreven informatie. Alles wordt op een laagdrempelige wijze beschreven. Verder wordt de informatie goed vergezeld door mooie foto’s en andere rijke illustraties.

Door de harde kaft voelt het boek luxe aan. En naast de informatie over het brouwproces bevat het boek een aantal interessante recepten, waarmee je de eerste stappen in het brouwen kunt zetten.

Eerder schreef ik al uitgebreide een review van dit boek.

Thuis bier brouwen

Het boek thuis bier brouwen van Greg Hughes
Thuis bier brouwen, geschreven door Greg Hughes.

Het boek Thuis bier brouwen is geschreven door Greg Hughes en bevat een beknopte uitleg over het brouwproces en hoe je als brouwer de eerste stappen kunt zetten.

Wat het boek voor mij zo interessant maakt is de grote hoeveelheid brouwrecepten dat erin te vinden is. Het grootste deel bestaat namelijk uit recepten. Ik pak het boek er dan ook regelmatig bij als ik op zoek ben naar inspiratie voor een brouwrecept.

Door de recepten raad ik dit boek aan in combinatie met een van de andere boeken uit dit artikel, ze zullen elkaar namelijk goed aanvullen. Wil je meer weten, lees dan mijn review over het boek thuis bier brouwen.

Verander water in bier

Verander water in bier van Adrie Otte
Het boek verander water in bier van Adrie Otte.

Voor veel thuisbrouwers is het boek Verander water in bier, geschreven door Adrie Otte, het ultieme brouwnaslagwerk. Ik kan me daar zeker in beginnen.

Verander water in bier legt het brouwproces en alles wat erbij komt kijken goed uit. Verder gaat het op de juist momenten goed de diepte in en dat maakt het boek geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde brouwer.

Wil je echt een stap verder zetten in het brouwen of gewoon heel goed weten hoe een goed bier gebrouwen wordt, dan is verander water in bier het ultieme boek! Meer weten? Lees dan de review die ik heb geschreven.

Brouwen

Het boek brouwen van James Morton
James Morton schreef het boek brouwen

Soms kan een titel gewoon heel eenvoudig zijn en dat geldt zeker ook voor het boek Brouwen, geschreven door James Morton. Dit boek heb ik onlangs gelezen en ik ben onder de indruk.

Het bevat een goede uitleg over het brouwproces en over alles wat nodig is. Daarnaast heeft de auteur handleidingen geschreven om wat dingen zelf te maken zoals bijvoorbeeld een wortkoeler.

De teksten gaan gepaard met goede illustrerende foto’s en door de harde kaft heeft het boek een luxe uitstraling. Wil je meer weten over dit boek? Lees dan zeker waarom dit boek in mijn ogen een echte aanrader is.


Geef een reactie