Leer alles over het zelf brouwen van bier

De Beer float: ijs met bier

| geschreven door Andy Meerwaldt
De beer float gemaakt met Jopen Extra Stout

Wat krijg je als je bier over een bolletje ijs in een glas schenkt? Een beer float. Het is leuk om bijvoorbeeld als een dessert te serveren.

Ik ben de afgelopen tijd wat biercocktails en andere recepten met bier aan het proberen. Zo heb ik bijvoorbeeld al een bier sangria gemaakt. En verder heb ik een chocolade bier cake gebakken.

Dit keer is het de beurt aan de beer float. Dit is eigenlijk niets meer dan een of twee bolletjes ijs in een glas doen en dit hier bier bij schenken.

Voor het recept heb ik het veilig gehouden en ben ik gegaan voor vanille ijs met een dubbel en een variant met een stout bier.

Beer float recept

Wat heb je nodig:

  • Een glas
  • Schepijs, bijvoorbeeld vanilleijs
  • Bier, bijvoorbeeld Westmalle Dubbel of de Jopen Extra Stout

Stappenplan

Zet het glas klaar, pak het ijs en schep hier een bolletje uit en doe deze in het glas. Vervolgens schenk je het bier in het glas totdat deze vol zit. En de beer float is klaar!

De beer float gemaakt met Westmalle Dubbel
Beer float gemaakt met Westmalle Dubbel

Varieer met bier

Natuurlijk kun je variëren door bijvoorbeeld bosvruchtenijs te gebruiken bij een zwaarder stout bier of citroenijs bij een lichter bier, zoals een IPA. Geen idee of het geslaagde combinaties zullen zijn, het is gewoon een kwestie van proberen.

Ik kan me voorstellen dat een dikke RIS, gecombineerd met rood vruchtenijs en wat kokosrasp misschien een verrassend lekkere resultaat gaat opleveren. Dit gezegd hebbende maakt dat ik er nu wel zin in heb.

En tenslotte: een beer float leent zich goed als een dessert of aperitief, maar ook met warm weer is hij erg lekker. Ik zou zeggen probeer hem eens.


Geef een reactie