Home / Overige Bierzaken / Stalen deuren met glas kopen? Hier moet je op letten!

Stalen deuren met glas kopen? Hier moet je op letten!

Ik brouw regelmatig thuis in de keuken en sinds een tijdje zijn we aan het nadenken over een verbouwing thuis. Hierbij willen we in de keuken ook wat strakkere deuren met glas laten terugkomen. Maar goed, waar begin je en vooral waar moet je op letten als je een stalen deur met glas wilt?

In deze blogpost neem ik je mee in de overwegingen die je kunt maken als je echt kiest voor stalen deuren met glas. Want zo’n deur ziet er natuurlijk strak uit en past ook qua uitstraling ook goed in een omgeving waar gebrouwen wordt. Toch zijn er wat dingen waar je op moet letten als je gaat brouwen in combinatie met een dergelijke deur.

1. Hoe gaat het met condensvorming bij het brouwen?

Bij het brouwen van bier heb je best wel te maken met condensatie. Dit komt namelijk doordat het warme brouwwater uiteindelijk gaat verdampen. Deze damp zal uiteindelijk neerslaan op het glas in de deuren, daardoor kan een ruimte misschien best vochtig blijven.

Om condensatie zoveel mogelijk te voorkomen zijn er gelukkig genoeg maatregelen die je kunt treffen. Een luchtontvochtiger kan hierbij natuurlijk wel uitkomst bieden en daarnaast is goed ventileren ook zeker van belang als je gaat brouwen. Tenslotte kan het aanzetten van de afzuigkap gelukkig ook bijdragen aan minder vocht in huis.

2. Zorgen dat het past bij de rest van de keuken

Nu zijn we dus volop plannen aan het maken voor een verbouwing, waarbij ook mijn geliefde brouwplek er uiteindelijk anders uit komt te zien. Daarbij dacht ik altijd dat een stalen deur altijd wel zwart was. De uitstraling is weliswaar wel mooi industrieel, maar past het uiteindelijk wel bij de rest van de keuken?

Ik ontdekte dus dat ik op de website van Steellife een complete deur kan configureren, inclusief de keuze voor andere kleuren dan alleen zwart. Dat biedt dus wel wat kansen om een dergelijke deur goed te laten aansluiten bij de rest van de keuken.

3. Het reinigen en onderhoud

Waar wordt gebrouwen, daar kan het ook vies worden. Ik vind het dus belangrijk dat stalen deuren met glas goed schoon te maken zijn. Zeker als er wat wort tegenaan spat. Je wilt daarom dus vooral dat alles goed bestand is tegen schoonmaakmiddelen en vooral ook makkelijke te onderhouden is.

Ondanks dat brouwen dus een rommelig proces kan zijn is het voor mij wel belangrijk dat alles eenvoudig te reinigen is. Het is voor daarom een belangrijke overweging. Het zou toch wel zonde zijn als de kwaliteit van de deuren erop achteruit gaat.

4. Kun je de ruimte prima afsluiten?

Een laatste overweging die ik heb bij de keuze stalen deuren met glas is toch wel het isolerende aspect. Voor mijn gevoel houdt glas niet al te veel geluid tegen. Daarom vind ik het belangrijk als ik voor glas kan kiezen dat het geluid prima kan dempen. Dit dempen is niet alleen voor mezelf, maar vooral voor de rest.

Een brouwketel kan namelijk best wat geluid maken, zeker bij het opwarmen. Zo’n geluid kan storend zijn voor mijn huisgenoten. Ik vind het daarom erg belangrijk dat ik zonder al te veel overlast mijn bier kan brouwen.Geef een reactie