Home / Genieten van bier / Beer in a box: ontdek de wereld van speciaalbier

Beer in a box: ontdek de wereld van speciaalbier

Ontdek mooi bier met Beer in a Box

Ken jij beer in a box al? Het is een abonnement waarbij je elke maand een doos vol lekker speciaalbier ontvangt. Het is daarom een echte aanrader voor de bierliefhebber.

Door de alsmaar groeiende populariteit van craft bier ontstaan er ook verschillende initiatieven om liefhebbers nieuw bier te laten ontdekken. Een van die concepten is het nemen van een abonnement op speciaalbier. Bij zo’n abonnement ontvang je meestal maandelijks een doosje vol met unieke biertjes.

De bekendste aanbieder van zo’n bierabonnement is in mijn ogen toch wel Beer in a Box. Het bedrijf voorziet bierdrinkers al een flink aantal jaren van een mooie en gevarieerde box. En met een beer als uiting doen ze het overigens erg goed. Zeker de manier waarop ze communiceren is bij mij goed blijven hangen.

De beer, het kenmerkende gezicht van de box
Het kenmerkende gezicht van de beer

Het idee achter Beer in a Box

Het idee van Beer in a Box is dat je elke maand een doosje met speciaalbier ontvangt. En dat is eigenlijk wel tof, want zo ontvang je biertjes die je anders misschien niet zelf ontdekt zou hebben. Vooral dat laatste is natuurlijk erg leuk als je bijvoorbeeld untappd wilt uitspelen.

Op de website zijn een drietal opties voor een abonnement te vinden: voor de starter, voor de ervaren en voor de craft geek. En bij het aanmelden krijg je tevens de optie wat voor inhoud je graag zou willen. Hierbij heb je de keuze uit subtiele, toegankelijke of de meer speciale bieren.

Naast het ontvangen van de maandelijkse doos kun je bij beer in a box ook kiezen om deze eenmalig te ontvangen. Verder kun je er ook terecht om een los bierpakket te kopen. Rond december kun je ook gaan voor een adventskalender vol met bier. Erg leuk dus.

Mijn ervaring met de beer

Ik mocht van Beer in a Box een doos ontvangen met daarin twaalf verschillende bieren. De box is samengesteld op basis van de smaak die ik heb doorgegeven: subtiele bieren. Ik moet toevoegen dat ik de inhoud zeer divers vind. Dit zijn de bieren die ik aangetroffen heb in de doos:

 • Grainwulf van In de Nacht
 • Brune van Bertinchamps
 • Remana van Lost Brouwerij
 • Chimay Dorée
 • Donker van Ter Dolen
 • Gooische Grape Ale van de Gooische bierbrouwerij
 • Witte Woesteling van Rabauw
 • Zonnegloed van Naeckte brouwers
 • Blond van the Wild Mill
 • Wodan van brouwerij van Moll
 • Rott.Ontbijt van Rott. Brouwers
 • Schôn Mèdje van Kraftbier

Op één biertje na zijn het stuk voor stuk bieren die ik zelf nog niet eerder ben tegengekomen bij de plaatselijke slijter. En dat vind ik eigenlijk wel mooi aan deze doos van Beer in a Box: je ontdekt namelijk echt nieuw speciaalbier.

Voor de rest vind ik de balans tussen de bieren ook wel goed: de bierstijlen variëren namelijk van een tripel, een blond tot een goede IPA.

In de box zijn verder een aantal formulieren te vinden om proefnotities mee te maken. Dit maakt de beleving weer wat leuker en geeft daarnaast handvatten om het bier goed te proeven. Een ander grappig ander detail is een uitsnede in de flappen van doos waardoor je twee bierviltjes kunt uitdrukken.

Conclusie

Als je het mij vraagt dan kan ik je beer in a box zeker wel aanbevelen. Het is namelijk echt een mooie manier om nieuwe bieren te ontdekken. Voor de rest heb je een stukje gemak, want de doos wordt via de pakketdienst bij je thuisbezorgd. Ook als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor iemand dan ben je bij beer in a box op het juiste adres. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: vooral doen!

Wil jij ook speciaalbier ontdekken?

Beer in a Box heeft leuke abonnementen en er is voor iedere bierliefhebber wel een passende optie!Geef een reactie