Home / Genieten van bier / De Biercheque, een mooi cadeau voor iedere bierliefhebber

De Biercheque, een mooi cadeau voor iedere bierliefhebber

Biercheque, een leuk cadeau om te geven

Zo nu en dan geef ik mensen een bierpakketje cadeau. En dat doet het eigenlijk altijd wel goed. Helaas zitten er soms ook wel biertjes bij die iets minder in de smaak vallen. Sinds kort geef ik daarom de Biercheque, want dan laat ik de keuze aan de persoon die het ontvangt.

Al zolang ik me kan herinneren bestaan er cadeaukaarten. Hierbij geef je een specifiek cadeau aan iemand. Echt supertof! Maar met de komst van al dat speciaalbier, grote slijterijen en online webshops was er niet echt een cadeaukaart die je kunt geven om bier te kopen.

Gelukkig is er sinds 2020 de Biercheque, opgericht door de bierliefhebbers Erwin Schreudering en Henco Bunte uit Nijkerk. Met deze Biercheque koop je namelijk een leuke cadeaukaart waar je vervolgens een bepaald bedrag op zet. Jij hebt dan echt een goed cadeau om te geven. En in principe geef je iemand de ervaring van het uitzoeken van bier.

Bier als belevenis geven

Elke bierliefhebber herkent het wel. Rondstruinen door de slijterij op zoek naar lekkere biertjes die je bij voorkeur nog niet eerder hebt gedronken. Al die schappen vol mooie flesjes en blikjes bier om steeds een stap dichter te komen bij het uitspelen van Untappd.

Dit is waar voor mij telkens ook weer een uitdaging ligt. Ik vind het namelijk lastig om een leuk en passend cadeau te vinden. Natuurlijk kan ik dan wat leuks uit gaan zoeken bij de lokale slijter. Maar mijn smaak is helaas niet altijd de smaak van een ander. En soms haal ik dan net iets wat juist minder gewaardeerd wordt.

Maar waarom zou ik niet mijn gevoel van zo’n zoektocht bij de ander leggen? En zo kwam ik dus terecht bij de Biercheque. Hier geef je iemand namelijk de beleving van het bier uitzoeken cadeau.

Het zit hem natuurlijk ook in een stukje gemak, want je hoeft namelijk zelf het bier niet uit te zoeken. Daardoor voorkom je mogelijke missers in de bieren die je geeft. Ook als je kiest voor een zogenaamd bierpakket loop je het risico dat er een minder biertje tussen zit.

De Biercheque is een leuk cadeau voor iedereen

Zoals gezegd geef je een cadeaukaart altijd ter ere van iets leuks. Denk bijvoorbeeld aan de kerstdagen of vader,- of moederdag. Maar ook als iemand jarig is of juist iets anders te vieren heeft is dat een goed moment om de Biercheque te geven. Je laat daarbij zien dat je weet dat degene van bier houdt, maar dat je de persoon ook een goed moment gunt om er iets voor uit te zoeken.

Met de vele inleverpunten is de kans zeer groot dat de ontvanger er mooi bier voor kan inslaan. Het voordeel is zelfs dat je hiervoor je huis niet eens voor hoeft te verlaten, want er zijn ook genoeg online shops te vinden die de kaart accepteren. En mijn verwachting is dat het aantal inleverpunten steeds groter wordt.

Kortom: ik zie eigenlijk alleen maar voordelen bij de Biercheque en kan het van harte aanbevelen!Geef een reactie