Home / Genieten van bier / Een bierfeest in de tuin organiseren: tips voor gezelligheid

Een bierfeest in de tuin organiseren: tips voor gezelligheid

Organiseer zelf een bierfeest in de tuin

Als je een leuke tuin hebt en daarnaast van lekker bier houdt, dan is het misschien wel eens leuk om zelf een bierfeest te organiseren. Zo geniet je bijvoorbeeld met vrienden en eventueel ook familie van het lekkers dat brouwerijen te bieden hebben. Maar waar moet je nu op letten bij het organiseren van een bierfeest?

1. Houd vooral weersvoorspelling in de gaten

Dit is natuurlijk een no-brainer. Je wilt namelijk niet dat het georganiseerde bierfeest in het water komt te vallen. Het is daarom goed om vooraf te kijken wat het weer doet. Hierbij is het ook aan te raden om alternatieven achter de hand te hebben. Want als het eenmaal begint te regenen, dan wil je het feestje wel kunnen voortzetten.

Wanneer je een leuke tuin hebt dan kun je deze natuurlijk als troef inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van een tent. Zo kun je jouw gasten overdekt laten genieten van al het bier. Zo kwam ik recentelijk uit bij tenten verhuur utrecht waar ik een passende tent heb kunnen huren.

2. Zorg voor voldoende sfeer

Met zijn allen in een tent alleen bier zitten drinken is natuurlijk vrij passief. Het kan natuurlijk wat spannender en dat doe je bijvoorbeeld met goede muziek. Want bij het organiseren van een bierfeest wil je natuurlijk wel voldoende sfeer. Maak daarom dus een playlist in bijvoorbeeld Spotify en voeg hieraan elk feestelijk nummer toe dat je kent. Misschien dat je van tevoren al aan enkele gasten kunt vragen of ze nog goede tips hebben.

Naast muziek wil je ook leuke verlichting ophangen om zo een knusser sfeertje te krijgen. Zeker doen! Zorg verder ook voor genoeg mogelijkheden om te zitten en wissel de ruimte vooral af met enkele hangtafels. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen manier bij het bierfeestje aanwezig zijn.

Wil je echt helemaal de blits maken, dan kun je zelfs overwegen om het bierfeest in een bepaald thema te organiseren. Denk je namelijk aan bier, dan is Oktoberfest misschien wel een geschikt thema. Je kunt hierbij ook nog eens geschikte pairings serveren, denk aan de bekende pretzels.

3. Serveer goed gekoeld bier

Naast het huren van een tent kun je ook overwegen om een tap met enkele fusten bier te huren. Zorg natuurlijk wel voor goed bier, want je organiseert natuurlijk wel een goed bierfeestje. Als je kiest voor flesjes of blikjes, dan moet je deze wel op de juiste temperatuur koelen. Serveer het bier daarom goed gekoeld.

Overweeg ook eens om je gasten wat speciaalbier voor te zetten. Het leukste is als je dit bier ook nog eens zelf gebrouwen hebt. Natuurlijk kun je het hier zo gek maken als je zelf wilt. Waarom niet een massale bierproeverij met uitsluitend eigen bier? Als je het simpel wilt houden dan kun je ook zelf een speciaalbier voor de gelegenheid brouwen. Een Weizen of IPA zijn bijvoorbeeld vrij toegankelijke bierstijlen, waar de meeste mensen wel iets mee kunnen.

Denk ook aan de mensen die geen bier lusten of juist een alcoholvrij alternatief willen drinken. Haal dus voldoende alcoholvrije opties in huis en als het dan toch moet ook wijn voor de liefhebbers daarvan.

4. Denk ook aan de maag

Bier kan eigenlijk niet zonder goede versnaperingen. Alcohol maakt namelijk hongeren. Probeer dus bijpassende hapjes te serveren. Als dat niet lukt dan zijn chips en nootjes ook leuke opties. Ben je een fervent liefhebber van de barbecue dan kun je overwegen om de BBQ aan te steken. De BBQ en bier zijn namelijk een goede combinatie. Laat je gasten dus als dat kan smakelijk genieten van jouw grill kunsten.

5. Licht vooraf je omgeving in en houd je aan lokale regelgeving

Veel mensen in je tuin en alcohol dat rijkelijk vloeit wil wel eens resulteren in veel geluid. Als je een bierfeest gaat organiseren dan is het dus aan te raden om van tevoren je omgeving al in te lichten. Geef ze je nummer waarmee ze je kunnen contacten als de overlast iets te groot is.

Check verder ook wat de lokale regelgeving allemaal voorschrijft, want soms moet je na een bepaalde tijd gewoon wat rustiger aan doen. Daarnaast is het ook verstandig om de veiligheid van je gasten hoog in het vaandel te hebben.

Bevorder verder vooral het bewust drinken en geef hiervoor ook de optie van niet-alcoholische versnaperingen zoals frisdrank of water. Zorg er daarnaast ook voor dat iedereen op de juiste manier thuiskomt en overweeg om hiervoor eventueel een taxibedrijf in te schakelen. Neem hiervoor dus voldoende maatregelen.

6. Foto’s voor de herinnering

Maak dus vooral foto’s tijdens de avond zodat je later terug kunt kijken op een geslaagd bierfeest. Het kan leuk zijn om enkele props te maken die je gasten kunnen gebruiken om mee op te foto te gaan. Alternatieve optie is om een photobooth te maken om centraal een plek voor leuke foto’s te maken.

7. Geniet vooral van de gezelligheid

Als de drank eenmaal vloeit dan is het eigenlijk de bedoeling om vooral te genieten van alle gezelligheid. Geniet daarom dus van het bierfeest dat je bovendien helemaal zelf hebt georganiseerd. En besef daarnaast ook dat die kater de dag erna vanzelf wel weer zal wegtrekken. Deze ervaring nemen ze je niet af.Geef een reactie