Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Cinema Brewers – I’ll be bock

Heb jij wel eens gehoord van de Cinema Brewers? Ze brouwen bieren die verwijzen naar films. Zoals bijvoorbeeld de I’ll be bock.

Een tijd geleden dronk de King Kong, een tripel gebrouwen door de Cinema Brewers. Ik had nog nooit van deze brouwerij gehoord, maar het bier smaakte goed. Dit schept natuurlijk verwachtingen voor de I’ll be bock, een bockbier van 6,5%.

Allereerst wie zijn de Cinema brewers eigenlijk? Het zijn twee filmmakers die bier brouwen en ze zijn gevestigd in Amsterdam. En dan verklaart meteen bieren als: Apocalypse, Lebowski, dancing dirty en brimstone.

Met het artwork van de etiketten is mijn inziens niet mis. Het ziet er gewoon fraai uit. En gezien mijn eerdere ervaring met de King Kong hoefde ik niet lang te denken of ik de I’ll be bock wel of niet moest meenemen.

Proefnotities

Het bier heeft een stevige crème kleurige schuimkraag en is mooi diep roet van kleur. De kleur gaat zelfs richting het bruine. Verder vind ik hem redelijk helder.

In de neus ruik ik vooral karamel en een moutigheid. Verder niet heel spannend.

Dan de smaak. De I’ll be bock heeft een vrij dun mondgevoel. Ik vind hem waterig. Daarnaast is hij zoet, erg zoet. Verder komt de moutigheid en de karamel terug in de smaak. In de nasmaak blijft naast de zoetigheid ook de karamel licht hangen.

Conclusie

Dit was niet mij bockbier. Ik had hem wat voller verwacht met echte goede tonen van karamel en chocolade. De I’ll be bock heeft dan wel de karamel, maar mist verder wat spanning en complexiteit. Het had wat heftiger gemogen.

Cinema Brewers – I’ll be bock

6.6
7.8

Zicht

6.0

Geur

6.0

Smaak

Minpunten

  • Vrij dun mondgevoel
  • Mist spanning en complexiteitGeef een reactie