Gebrouwen door vrouwen – Pumpkin Party

Pumpkin Party van gebrouwen door vrouwen

Het is herfst dus tijd voor bieren die lekker bij het seizoen passen. Ik dronk de Pumpkin Party van gebrouwen door vrouwen.

Tessel en Do zijn twee zussen met een eigen brouwerij genaamd: gebrouwen door vrouwen. Ooit begonnen in een appartementje, waarbij volgens mij in de badkuip werd gekoeld, tegenwoordig zijn ze wat bekender en vooral ook groter.

Eigenlijk heeft de Amsterdamse brouwerij geen eigen brouwketels en zijn het dus voornamelijk huurbrouwers. Helemaal niets mis mee, dit is bij een brouwerij als Lowlander bijvoorbeeld ook het geval.

Je kan gebrouwen door vrouwen kennen van bieren als Gin Weizen, Tricky Tripel en misschien wel deze Pumpkin Party. Een pompoen bier gebrouwen naar Amerikaans voorbeeld en gebruik makende van pompoen, kaneel, steranijs en nootmuskaat. Dit belooft een kruidig biertje te worden.

Proefnotities

Het bier is amber / oranje van kleur met een lichte mist en een stevige witte schuimkraag.

Het bier is kruidig, moutig en zoet in de neus. Verder is de pompoen te herkennen.

In de smaak veel pompoen en goed kruidig. Ik vind hem licht spicy en er is ook een lichte moutigheid waar te nemen. In de nasmaak is het bier lekker kruidig.

Conclusie

De Pumpkin Party is een lekker herfstig bier met een fijne kruidigheid. Alleen het vlakt allemaal zo snel af in de nasmaak en dat is jammer.

Gebrouwen door vrouwen – Pumpkin Party

7.4
7.8

Zicht

7.2

Geur

7.3

Smaak


Mijn naam is Andy, ik woon in Gennep, Limburg en ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Saison, Porter en IPA zijn mijn favoriete biersoorten. Naast liefhebber ben ik ook enthousiast hobbybrouwer.


Geef een antwoord