Leer alles over het zelf brouwen van bier

Muifelbrouwerij – D’n Ossebock

| geschreven door Andy Meerwaldt
D'n Ossebock gebrouwen door Muifel

Dit bier is het najaar van 2019 bekroond tot het beste Bockbier van Nederland. Ik heb het over D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij uit Oss.

Je zou de Muifelbrouwerij kunnen kennen van de Zuster Agatha, een smaakvolle quadrupel. De brouwerij is gevestigd in Oss en is opgericht in 2006 door Martin Ostendorf. Aanvankelijk als huurbrouwerij, maar sinds 2019 hebben ze eigen ketels.

De eerder genoemde Zuster Agatha staat nog op mijn lijstje om eens aan de tand te voelen. Dus wie weet dat deze hier in de toekomst voorbij komt. Maar goed, nu eerst d’n Ossebock (7% abv). Wat vond ik ervan?

Proefnotities

Het bier is donker van kleur met een rood-bruine gloed. Het heeft verder een compacte en stevige schuimkraag.

In de neus een goede moutigheid. Ik vind hem zoet en ruik karamel. Op de achtergrond licht citrus, het doet me denken aan sinaasappel. Verder heeft het qua geur subtiele koffie en chocolade tonen: een beetje mokka-achtig.

Dan de smaak. Ik proef vooral chocolade en karamel. Verder is hij lekker moutig en erg fijn van smaak. Prima bockbier. Het bier heeft een volle body en is licht zoet. In de nasmaak blijft de koffie en karamel goed hangen.

Conclusie

Ik heb afgelopen seizoen niet heel veel bockbieren gedronken, dus mijn referentiekader is niet heel breed. Maar toch heb ik het gevoel dat d’n ossebock terecht het beste bockbier van Nederland kan zijn. Het is gewoon een erg fijn bock bier.

Muifelbrouwerij – D’n Ossebock

8.2
7.9

Zicht

8.3

Geur

8.3

Smaak

pluspunten

  • Fijn bockbier, mooi!

Geef een reactie