Home / Overige Bierzaken / Lowlander – Winter I.P.A: Winterse hoppigheid

Lowlander – Winter I.P.A: Winterse hoppigheid

De Winter IPA van Lowletter

De Lowlander Winter I.P.A is een bier speciaal gebrouwen voor de winter met dennennaalden en jeneverbes.

Het was volgens mij eind 2018, misschien zelfs begin 2019 toen ik een oproep zag. Er werd gevraagd naar oude kerstbomen, zodat er een bier mee gebrouwen kon worden. Uh okay?

Het was Lowlander die de oproep plaatste. De brouwerij die brouwt met ‘botanicals’. Eigenlijk een brouwerij dat outside the box denkt. Net even iets anders brouwen.

Terug naar de Winter IPA. Het is anders dan je zou verwachten van een winterbier. Het is namelijk een White IPA van 5%, gebrouwen met dennennaalden en jeneverbessen. Dit maakt het wel weer winters.

Proefnotities

Het bier is geel/goudblond van kleur een heeft een stevige schuimkraag. Het is niet helder en heeft een lichte mistigheid.

Dan de geur. Ik ruik dennennaalden. Verder vind ik hem bosachtig en aards aandoen. Daarnaast ruik ik licht citrus, iets van limoen wellicht. Op de achtergrond neem ik een heel licht zuurtje waar.

De smaak is erg fris. Ik proef wederom de dennennaalden. Daarnaast vind ik hem aards en misschien wel beetje zanderig van smaak. Dit is erg vreemd, maar wel smaakvol. Op de achtergrond proef ik citrus. De dennen en het hoppige blijven in de nasmaak subtiel hangen.

Conclusie

De Winter IPA van Lowlander is een complete verrassing. Het gebruik van dennennaalden maakt het lekker winters. Door de aroma’s waande ik me even een momentje in het bos. Best bizar dat een biertje zo’n gevoel kan opwekken.

Ik hoop dat ze dit jaar weer een editie gaan brouwen en dat het bier jaarlijks terug blijft komen, zodat nog meer mensen het bier kunnen proeven.Geef een reactie