Home / Overige Bierzaken / 3 tips voor actieve cadeaus voor fietsers die van bier houden

3 tips voor actieve cadeaus voor fietsers die van bier houden

Geef een actief cadeau aan een fanatieke mountainbiker

Ik houd er wel van om het drinken van bier te verenigen in een actief leven. Al die energie die je binnenkrijgt moet namelijk ook weer verbrand worden. Dus waarom zou je niet een activiteit met bier kunnen combineren als cadeau.

Een lekker fris biertje na het hardlopen, ik houd er wel van. Of na een stevige wandeling een terrasje pakken en je daar te goed doen aan het hoppige goud. In mijn wereldje is bier dus goed te combineren met een actieve lifestyle. Natuurlijk met het voorbehoud dat alles met mate is. Teveel is namelijk nooit goed.

Nu besef ik me dat ik in een vrij mooie regio woon waarbij er steeds meer brouwerijen in opkomst zijn en waar veel natuurgebieden zijn met routes voor fietsers, wielrenners en mountainbikers. Dus mocht je in de buurt zijn van deze regio plan dan eens een bierige activiteit. En omdat je geluk ook kunt delen is het natuurlijk zeker ook leuk om zoiets cadeau te doen.

1. Bezoek de Hertog Jan brouwerij in Arcen

Ik heb een groot deel van mijn in de regio nabij Arcen gewoond en ik weet dat je hier goed kunt mountainbiken. Zeker in de bossen rondom het Arcen zijn mooie routes te vinden. Als ik denk aan cadeaus voor mountainbikers, dan vind ik een bezoek aan Hertog Jan zeker onmisbaar.

Ga eerst lekker de bossen verkennen en fris je vervolgens op om daarna mooi kennis van het Hertog Jan bier op te doen. Gezamenlijk met een groep vrienden de grand prestige proeven in de bierkelders van de brouwerij.

Geef je een rondleiding cadeau dan kun je het wellicht next-level brengen door tegenover bij de proeverij af te sluiten met een lekkere borrelplank of diner. Een ding staat vast, de calorieën die je verbrand zitten er na deze dag zeker weer aan 😉

2. Fietsen en drinken rondom Groesbeek

Ik kan me voorstellen dat mountainbiken niet voor iedereen is weggelegd. Dus als je iemand een actief cadeau wilt geven dan kan ik de omgeving rondom Groesbeek aanbevelen. Ideaals als degene gewoon rustig aan wilt doen of juist liever met een wielrenfiets bezig gaat.

Ga vanuit de Diepen in Milsbeek bergop richting Groesbeek. In Groesbeek kun je dan stoppen bij een van de vele horeca om daar even bij te tanken met een stuk gebak en een fris biertje van bijvoorbeeld brouwerij D’n Drul of brouwerij Stollenberg. Beide brouwerijen uit de regio.

Vervolg de route via de Zevenheuvelenweg en sluit de route in Nijmegen af bij een van de vele brouwerijtjes die deze stad rijk is. Denk aan brouwerijen als De Hemel, Oersoep, Mannenpap, Nevel of Brouwtoren. Een goed alternatief is natuurlijk een proeverijtje doen bij café Samson, een echt biercafe. Laat je wel ophalen, want met al dat bier is de terugreis een heuse uitdaging.

3. Mountainbiken op de Veluwe en sluit af in Arnhem

Voor de derde tip zou ik wat verder gaan en afreizen naar de veluwe. Hier kun je namelijk lekker mountainbiken. Het is in mijn ogen ook een erg mooi gebied en dat geldt zeker ook als je een doorsnee fiets pakt. Combineer de activiteit bijvoorbeeld met een bezoek aan het Kröller Müller museum. Even wat cultuur snuiven.

Reis vervolgens vanuit de Veluwe naar Arnhem voor wat bierig vertier. Tap bijvoorbeeld zelf een biertje bij het Taplokaal of proef de bieren bij het proeflokaal van Davo. Verder heeft Arnhem zelf ook een aantal brouwerijen, namelijk de Leroy Brown Brewery en Brouwerij Durs. En het mooie is dat beiden een proeflokaal hebben waar je kan proeven van al dat lekkers.

Ten slotte: drink verstandig

Met het geven van een cadeau dat in het teken van bier staat denk ik al zelf snel aan het samenzijn van meerdere mensen. En waarbij de dag zelf in het teken komt te staan van bier. En dat is gezellig en zeker ook goed, maar pak het wel verstandig aan. Want ook al zetel je op een stalen ros: alcohol en verkeer gaat niet zo goed samen. Dus plan verstandig, maar denk ook aan de terugreis.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om een leuke dag te plannen op de fiets. Of dit nu een wielrenfiets, een mountainbike of een gewone fiets gaat zijn. Er is genoeg actiefs te doen, voor iedereen.Geef een reactie